Blogarchívum

Translate

2010. augusztus 28., szombat

Bent Creek után szabadon

Elkészült a keretezőnél a paszpartu, azt hittem padlót fogok az ár miatt !!! Ilyet még nem is hallottam, 30% vágási felárat számítottak fel a 3 db kör kivágásáért, ugyhogy majdnem 2000,- Ft-ot fizettem egy 11 cm átmérőjű körért ! Bár most, hogy kész lett, már nem bánom annyira.
Miután rávezetett a Barátnőm, hogy ez nagyon apró anyag, és lehetett volna 1 szállal is varrni, a hóember alatti részt úgy varrtam, és szép , normális öltések lettek,de nem varrom meg újra, ez már  ilyen marad !
Az ádáz pakolászás közben, előtaláltam egy régen elkezdett képemet ! Egyáltalán nem meglepő, hogy ezen is hóemberek vannak. Én sokszor megváltoztatok szineket, lehagyok, vagy hozzáteszek..
Ennél a képnél a szöveggel, illetve a betűk  színeivel nem voltam kibékülve
Most, hogy gyüjtögetjük a ThreadworkX fonalakat, ezek között találtam megfelelőt. Mostmár csak megfelelő színű anyagot kell találnom, hogy elkészülhessen belőle a párna. Ezután a kicsapongások után, visszatérek a babatakaróhoz.

2010. augusztus 24., kedd

Az elmúlt hetem

Egy kicsit káoszos volt ! Volt benne vendégeskedés, most épp házigazdaként, autó tologatás a Könyves Kálmán kőrúton, himzés, strandolás, és kicsapongás is.
   - Az autó tologatással kezdődött, a Férjem  Lányáék jöttek fel Dunaújvárosból,mentek volna Operába, és lerobbant a kocsijuk, a Fradi pálya előtt, mikor már gyülekeztek a szurkolók !!! Félelmetes élmény volt !!! Elromlott a generátor, Többszöri megállással, akku cserével, de hazajutottunk, a gyerekek még a 2. felvonásra odaértek !!!!
Míg az autót szerelték, mi sétikáltunk a környékünkön, átcsámcsogtuk az egész Brendon babaárúház kínálatát.és megmutattam a készülő babatakarót is. Szerencsésen elkészült estére az autójuk, és haza tudtak menni,  még szabadságon voltak mindketten.
Bár ekkor már munkában volt az a- heti kép a takarón, de megláttam egy új Bent Creek hóemberes képet a kínain, amint épp kereste valaki-- nosza rajta, én leszámoltam a képről, és megvarrtam !
A befejezéshez a paszpartut csak tegnap hoztam el a keretezőtől, majd mutatom kész állapotában is. A szememet kinéztem az anyagon, rém csúnya a himzés, és a Barátnőmmel tegnap megvitattuk, talán 40-es anyagra varrtam 2 szállal, akkor ne is csodálkozzak, hogy rondák az öltések.
Persze, e miatt, újra csúszott a takaró, de azért a himzés részével kész lettem ám tegnap estére, csak a kontúr van hátra.
Vasárnapot Tápiószentmártonban töltöttük, először a dombon sétikáltunk, majd a lovakat látogattuk, és etettük végig sárgarépával. Délután pedig az ottani strandon süttettük magunkat. A legjobb persze az volt, hogy a Lányom is velünk volt. Persze mindketten vittünk fényképezőgépet, de az elem egyikben sem volt jó, így fénykép nem készült.:-(
Összességében jó kis eseménydús hét volt, csak a babatakaróm !!!! van elmaradásban :-((
Rohanok is dolgozni ! Jó hetet mindenkinek !

2010. augusztus 12., csütörtök

Megtáltosodtam? vagy mi történt?

           Kész a himzése az e-heti babatakaró képnek, és még csak csütörtök délután van.:-)))



    Igaz nagyon igyekeztem, mert holnap egész nap nem leszek itthon,és szombaton a találkozóra megyek, tehát ha kész akartam lenni, akkor varrnom kellett ezerrel. Egy baj ugyan, még így is van, a fonalam gyorsabban fogy, mint elkészül a takaró. Sebaj, veszek másikat --vettem 2 különböző üzletben Anchor 398 -as szürkét, mind a kettő más színű, és nem is hasonlít arra, ami nekem kellene a macskához.
      Történt ugyanis, mikor elkezdtem az egészet, zárva voltak az üzletek, és hiába van + elvileg az összes DMC fonalam, pont az, amivel kezdeni kéne, persze valamelyik félbehagyott zacskóban üdül, és nincs sehol !!! Igy benyúltam a varróládikámba és egy szép, világos szürke Anchor fonalon akadt meg a szemem, a majdnem fehér- halvány szürke  762-es DMC helyett. Amit most árulnak, se nem szép, se nem halvány szürke :-((((
     Igy most minden ismerősömet és barátomat kérem, mutassa már meg, ha van neki, hátha megtalálom a folytatáshoz szükséges mennyiséget.
     Aki jön találkozóra hétvégén l é g y s z i  hozzon magával Anchor 398 .
Köszönöm előre is !!!!

2010. augusztus 8., vasárnap

Babatakaró ,és ajándék - nyeremény

A múlt szombaton jókat derültünk a Barátnőimmel, mikor megtapogattuk, milyen díjat  kaptam a  kiállításon.
Persze, majd  Te felcsavarozod az étkezőasztalra a himzőrámádat :-))))), hát felcsavaroztam !!! és milyen nagyon jól tettem ! A takarón, most tartok félidőben, igy felül a kész részek vannak összehajtogatva, feltűzögélve, alul, hogy hozzáférjek az öltéshez, ott gyűrögetem, és szakad le a bal kezem, a súlyt tartani !
                                                                     Hát felcsavaroztam !

 Mindenféle irányba lehet hajtogatni, fordítani !!! és muszáj egyenesen tartanom a hátam, szuper mondhatom. Ha fel akarok állni, csak függőlegesbe állítom !  Ja itt az asztal szélén a kis sárga nejlon zacskóban vannak a fonalaim, mert a cicám mindenen keresztül másztat, és hullik a szőre, valahogy védeni próbálom ! :-))
                                              Az elkészült e heti mű !
Még kontúrozást is a rámán csináltam, jó ajándék ! Megérte kiállítani !

2010. augusztus 5., csütörtök

Kiállítás -- kirándulás !

                                                  Hú, nagyon jó kis  nap volt a tegnapi !!!
Hesztia barátnőmmel már hagyományokra tekint vissza, hogy egy napon ki- rándulunk a Campónába , és képről képre végig beszéljük  a kiállítást. Tegnap volt ez a nap. Én szenzációsan éreztem magam, rengeteget rötyögtünk, megvitattuk, mi, melyiket varrnánk meg . Illetve melyiket fogadnánk el így ahogy van.. Én még mindíg erre a képre szavazok !!!
Gratulálok a kép alkotójának !
Több képet a látottak alapján tervbe vettem . Találkoztunk Klárival, aki a szabadsága alatt jött megcsodálni a képeket.. Ezután újra bementünk az Évába, megállapítottuk, nincs semmi újdonság, mehetünk ebédelni.
Nagy átépítések vannak az éttermek szintjén , teljes volt a tumultus, hát lementünk egy KV-ra, pár percre, majd szépen nyugisban megebédeltünk, és közben mindíg, csak a terveinkről, öltésekről, fonalakról és keretek milyenségéről folyt a szó. Mikor fogy el a hely a falakon, és mikor érkezünk el újra oda, hogy a szabad falfelületen ismételten egymáshoz érnek majd a különböző képkeretek. Ekkor eszembe jutott, hisz nekem még kellene boltba mennem, induljunk lassan haza, hát nagy megdöbbenéssel jöttünk rá, már 7. órája csak csicsergünk. Az késztetett bennünket haza, hogy a vacsoráról is lekésünk !!
Nagy sajnálkozások közepette búcsúztunk el egymástól, -- kár, hogy ilyen hamar múlt MA  az idő !!!
Na, de nem baj, jövőre is lesz kiállítás !

2010. augusztus 2., hétfő

Haladás a takarón

A múlt heti képpel még adós voltam ! A múlt héten sokat lógtam a munkából, és másokat is alkottam. :-)
A biscornun kívűl még egy ollóőrt is készítettem, Mányának ajándékba.