Blogarchívum

Translate

2016. december 31., szombat

Elköszönök !

Már egy éve is fontolgattam, hogy nem csak az ó-évtől, de a blog írástól is elköszönök. Megköszönöm minden kedves barátomnak, olvasómnak, követőmnek a sok éves kitartást, hogy együtt éltük a napjainkat ezen a felületen . De azt hiszem, itt az idő, a változtatásra . Nincs az embereknek ideje más dolgaival foglalkozni, hisz épp elég a mindennapokat túlélni , nem hogy más gondolataira, munkájára időt szakítsunk . Nagyon sajnálom, hogy erre felé tendál a világ, de be kell látni, ha valami véget ért . KÖSZÖNÖM MINDENKI FIGYELMÉT ! IDEJÉT !

Nagyon boldog Új évet , jó egészséget, sok kreatív tevékenységgel töltött boldog órát kívánok szeretettel
 Balázs Ági

2016. december 24., szombat

Kellemes Karácsonyt ! Merry Christmas ! Feliz Navidad ! Buon Natale ! Fröhliche Weihnachten !

Kívánom minden olvasómnak, erre tévedő vendégnek szeretettel !
/ Nagyon megtetszett a Cenica üdvözlő lapja , így ezt használtam  /

2016. december 22., csütörtök

A táska varrásom története

avagy szenvedéseim ! :-(  Már a sirógörcs határán állok !!!!!!!
 Az előzményekről -- Ezt a táskát már 3x elkészítettem . Az újság ahol megjelent a szájbarágós elkészítési útmutató 1996 április-májusi szám, tehát először  a második unokám , Gabriella   érkezésére 1997-ben varrtam . Majd egy kolleganőm kérésére a fiának úszáshoz is megvarrtam -- persze ezekről nincs még fényképem  :-(


Harmadjára a Bea barátnőm kislánya érkezésére ígértem meg, kb 10 éve , de kín keservek közepedte , feladtam, minden amit hatodszori benézésre rávarrtam, az is fordítva sikerült . Nagy szánom bánom , de be kellett látnom, hiába, szépre nem tudom varrni, rondára meg minek ???????
Viszont  hat évvel ezelőtt ismét-- sok év kihagyás után  született egy csöpségünk neki csak megvarrtam . Emlékeim szerint csak a gép alá feszegetés okozott gondot, egyébként símán ment minden . 
Most hogy DÉDUNOKÁM fog érkezni , gondoltam, csak varrok gyorsan egyet ismét . 
A képet a Lányom tette ki a facéra tegnap, onnét lopikáltam le .
Ők a Lányom és a legidősebb Unokám 
Tehát vissza táskához vettem egy anyagot , látatlanba a netről, de túl vékonynak találtam, ezért vettem hozzá egy újabbat , mosás vasalás , mert ugye moshatónak kell lennie 


 azután vettem cipzárakat is -- és hétfő--- neki is állok, és estére kész a táska ---------- De megálmodtam, hogy egy táska darabjai valahol kallódnak-- hátha lehet valamit kezdeni velük .
Egy délutáni kotrás -- húrrá, kevesebbet kell varrni .  Na de ez nem jól van varrva -hisz fordítva vannak a macik -- persze nem állhatnak így , és túlontúl rózsaszín is - hisz akkor kislánynak készült , most pedig fiúnak --- szépen szétfejtettem -- anyag kicserél újra varrás , jaj, de ez nem jó , hiába pontosan egyformára szabtam 3 különféle anyagot, összevarrva  még is valamelyik bővebb , újra szétfejteni  kb 2 és fél méter körben, 3x szétfejtettem, hol az egyikből ha az lógott ki a többi közül, hol a másikból nyiszáltam le a többleteket , a nejlon anyagot szétvágta a tű, a fedőlap foszladozott ---szóval többször nem lehet újra kezdeni , 2 nap és 4x szétfejtés összevarrás után ---ÍGY néz ki 


ja és csak ennyi van készen !!!!!!! Ronda , rettenet drága és egy idegroncs vagyok !!!!!!!
Már más években megemlítette a Férjem --- persze nekem roppant rosszul esett -- DE IGAZ ! 
Ha elmennél és megvennéd amit árulnak, kevesebb pénzbe, idegeskedésbe , időbe kerülne , és szép is lenne az amit ajándékozni akarsz !!!!
Azt hiszem ezt jól meg kellene jegyeznek, hogy többé ne okozzak magamnak ennyi kellemetlen órát,  a mutató ujjam, körmöm kivan a sok cérna ráncigálástól , az idegeim pedig rojtosak !!!!!!!!!!!!!!!!!
Most már csak azt kell kitalálnom, mi legyen a karácsonyi ajándék ? 

2016. december 20., kedd

Baba köszöntő 01

Ma neki duráltam magam, és megvarrtam az egyik kiságyba a szivacsra a huzatot . Remélem, jól számoltam ki mindent , mert nem szabdicsáltam szét az anyagot, hanem csak bevarrtam a mélységnek a sarkokat , de egyben hagytam az anyag teljes szélességét . Persze a puding próbáját már ismerjük -- remélem rámegy a szivacsra , mert a gyerekek már nagyon nyugtalanok, mert csak ez hiányzik, ja és a baba az ágyba . Hétfőn úgy saccolta a doki, kb 3200 gramm a súlya -- és még 3 hét hátra van  - nem lesz pici baba -- lehet nem is tudja majd használni az 56-os ruhácskáit . Hisz a Papája 4 kilóval született, és majd 2 méter most , tehát nem lenne meglepő ha a fiacskája is szép megtermett gyönyörűség lenne .  Vasárnap délután nekifogtam a születési értesítőnek is .

Persze, megint csak délután a himzésé, mert délelőtt a varrógépé. Készül a pelenkázó táska is . 

2016. december 17., szombat

Apróságok

Készült egy pár apróság még karácsony jegyében
Ezt a szivecskét - Isa Vautier mintája - már többször elkészítettem, először  azért , mert nagyon tetszik, másodszor mindig másként és másként alakulnak a színek a mintán. Harmad részt azért , mert Emesétől kaptam egy motring Christmas Time  Threadworx fonalat , amit egész évben nem tudtam vásárolni , így volt utánpótlás .:-) 
Ez a hóemberke pedig vigasztalódásomra készült , mert még ősszel vásároltam a neten a barátnős karácsonyi ebédhez evőeszköztartót ---  azt hittem ilyeneket 


de sajnos hóember egy sem érkezett , így én saját kútfőből ilyet tudtam alkotni .
Persze azért a rénszarvasoknak is nagy sikerük volt , úgy láttam :-) 


Még 3 dolgot szeretnék idén elkészíteni , de hogy mi lesz belőle , még a jövő zenéje .
Az biztos, hogy minden hozzávalót megvásároltam hozzájuk , így holnap beköltözöm a varrógéphez
én leszek a varrólány  

2016. december 14., szerda

Kész lettem

Gyöngyözve, mosva vasalva ! 
Sajnos jobb képet nem tudtam készíteni :-( inkább csak csillog mint kontúr pedig az egész haja , a gyöngy melletti sárga csíknál és lent a tálon van 
Kereteztetni nem én fogom, így sajnos arról nem lesz képem :-(

2016. december 13., kedd

Helyzetjelentés 06

Tudom ,más számára ez unalmas lehet, mit kell mutogatni, mikor alig látszik valami változás -- de nekem magamnak, meggyőzésnek kell ! Kell látnom, hogy még sem látszat nélkül telnek el rajtam a napok . Kész az összes x , már csak a kép felét kell kontúrozni, és televarrni gyöngyökkel .
Sajnos a fénykép nem adja vissza a kis vékonyka rozsdavörös fémszál kontúrt , pl a haján , de élőben látszódik .

Úgy látom tényleg olyan szép, finom, kifejező lett az arca , mint a képen látszódott . Hiába volt nagy munka / 33X26 cm / , mégsem bántam meg, hogy ezt választottam a Dimensions kép helyett. Az nem ennyire kidolgozott minta .

2016. december 11., vasárnap

Ma volt Karácsony !

Mint tudjátok, én is egy kis csapat része vagyok, és ma tartottuk ebben az évben az utolsó találkozónkat a barátnőimmel, nálunk . Csodás nap volt,  jó , sok  beszélgetéssel , finom ebéddel ,kevés himzéssel  és rengeteg szép ajándékkal teli .

Köszönöm Csajok ! Találkozunk jövőre !

2016. december 7., szerda

Helyzetjelentés 05

Muszáj lefényképeznem, hogy magam meggyőzzem, hogy azért csak látszódik a haladás , még
ha közben én úgy érzem is , hogy soha nem lesz kész :-(