Blogarchívum

Translate

2012. január 16., hétfő

A virágokról !

Mondhatnám, hogy minden virágot szeretek, de ez így nem teljesen igaz. A szép, virágzó növényeket szeretem igazán. Amikor fiatal asszony voltam, semmilyen virág nem maradt meg nálam, csak a kaktuszok, sőt abból is csak a nagyon strapabíróak. Próbálkozni, mindíg is próbálkoztam, de nem voltam elég kitartó . Szégyeltem magam, hogy jobbára tönkre mennek a szép cserepes virágok nálam. Ez csak az utóbbi húsz évben változott csak meg. Már a másik lakásban is büszkén mutogattam, milyen jól érzik magukat a növényeim. Ez ebben a lakásban sincs másként -- szerencsére :-) De a legbüszkébb talán arra vagyok, hogy évről évre újra virágba borul a ciklámenem.

A sok éve nálam élő fokföldi ibolyákról nem is ejtek most szót. Most nagy érdeklődéssel várom, hová fog fejlődni az egy éve dédelgetett gardénia. Szépen növekszik, már benőtte a cserepet, csak még bimbót nem látok rajta. Az orchideáim most épp pihenőben vannak.
   Ezért , hogy lássak szép, nyíló virágokat,-- halásztam elő a sok éve elkezdett virágos afgánomat. 19 virág lesz rajta. Serendipity desing , Carolyn Meacham  , Floral Elegance kollekciójából. Még akkor vettem a sorozat hiányzó darabjait, mikor beléptünk az euró zónába./ többet a kínain találtam / Amikor elkezdtem hímezni, még azt gondoltam, nem kiemeli a kontúr a mintát, hanem elrontja - az én varrásomban. Így anélkül készítettem . Most ránézve, hiányzott róla, így egyet már készre is csináltam.

Sajnos előtte nem fényképeztem le, így most nem látszik, mennyit is változott a kép. De a Pünkösdi rózsát  igen, most ő következik majd.

és kontúrozva !


A varrást azért hagytam abba, mert elfogyott a készletben kapott fonal, és hiába vettem hozzá megfelelő számút, nem azonos a színe. :-((( És akkor nem ismertem a bontás szót !

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hű, Ági, ez aztán a tempó! Alig telt el valamicske az évből, és máris mennyi kész műved van... A csillámos anyag nagyszerű kezekbe került, úgy látom! :) A keret zseniális a hóemberkékkel, hol lehet ilyenre szert tenni?
A virágaid is egytől egyig szépségesek, a valódi és a hímzett is mind!
Brigi

agnesordog írta...

A kartonra még akkor leltem rá, amikor a dobozokhoz kerestem alapanyagot. De már, hogy melyikben akadtam rá pontosan, nem tudom, mert ez akkor mellékes volt - hátha jó lesz valamire- alapon vettem meg. A paszpartus képeslapot én vagdicsáltam ki belőle.
Most van kedvem varrni, azért a viszonylag sok , de -- nem is mondom

Eleonóra írta...

Nagyon tetszik, mutasd meg majd készen is!

Unknown írta...

Fűrészeltem keretlécet:Egy gérvágó, azaz 45 fokos szögben fűrész 4500Ft, a keretléc, ami általában 2,5 M 850 Ft egy faáruházban.Én a Zatik faáruházba járok. Nem ördöngösség, próbáld ki!
Nagyon szépek a munkáid!