Blogarchívum

Translate

2013. január 28., hétfő

Karácsonyfadíszek -- havonta egyet ?!

Én is beneveztem a Canadán indított közös varrásra. Igaz, csak múlt hét közepén láttam meg, de pont ezért pénteken őrült iramban -- előkerestem, kinagyítottam, kinyomtattam és neki álltam varrni az általam választott , régi Dimensions készletem.
Már , azt nem tudom, mikor vettem, de azt igen, hogy terápiás céllal, mert világ életemben féltem a madaraktól, és azt gondoltam, míg ezeket varrom, talán elmúlik az undor. 2009 legelején nagy fellelkesüléssel hozzá is fogtam . A piros madarat kivarrtam


De akkor még nagyon kezdő lévén, nem voltam benne biztos, hogy hogyan is legyen kész dísz belőle.
Már a mintát akkor is átalakítottam, mert nem tetszett, a Dimensionsre oly jellemző össze-vissza kereszt-félkereszt, egy szál- kettő szál váltakozása. Így én úgy határoztam, a hátteret a különböző vastagságokkal, félkereszttel, míg a madarat azt mindíg keresztöltéssel fogom varrni. Arra már nem emlékszem, miért nem folytattam a varrást, - pedig igen-igen szép a madár. Ezért kapva kaptam az alkalmon, nosza lehet folytatni !
Mivel ez már készen volt régről, nem tartottam volna etikusnak, ha nem varrok egy másikat is , még januárban. Meg kellett állapítanom, nagyon elszoktam az Aidán való himzéstől, és nagyon furcsa volt a monocrom után, a 3 szemenként más szín, de azért elég jól haladtam . Most itt tartok, csak amíg világos volt, gyorsan lefényképeztem.

Valószínű, több napba tart a kontúrozás, de legalább megpróbálom betartani a határidőt. A befejezés még majd újabb kérdéseket vet fel ! 1 fehér, 1 piros, 2 sárgás, és 2 kék madárnak milyen színű anyag illene a hátoldalára ????? mert a készlethez fehér posztót adtak, de azt biztos nem használom fel hozzá. Kell-e egyáltalán karácsonyi mintás anyag , vagy hogyan legyen dísz belőlük, mert a szokvány módszernél a 2 réteg ragasztási vonalára kerül a sodrott zsinór, de itt a szélén lévő himzés, arany szállal van kontórozva, ez már hogyan bír el egy zsinórt, vagy abból is milyet? mert a sárga, fehér , drapp nem illik hozzá !!!! Szóval megyek varrni, és hátha közben majd csak kialakul a helyes megoldás. :-)
Jó alkotást !



4 megjegyzés:

Emese írta...

Már megint nagy munkába szúrtad a tűdet! : ) És hatból máris kettő midjárt kész, nagyon szépek!

Névtelen írta...

Jó munkát,Ági!
Akkor már nem undorodsz a madaraktól?
Ha én készítenék ilyen díszt,tuti nem használnék karácsonyi mintás anyagot-egyrészt mert nem szeretem,másrészt meg zavaros lenne.Tennék bele egy vatelin négyzetet,a hátlapnak valami semleges vajszínű vásznat és úgy varrnám össze,hogy a sárga szél lenne a dísz,azaz az lenne a legszélén így fölösleges a sodrott zsinór.Hozzá illő színből szatén akasztót készítenék és kész.Várom a Te végleges megoldásod!

EL RINCON DE CHELO írta...

Me encantan los diseñosd e DIMENSIONS, son todos preciosos, besos

Névtelen írta...

Ez igen, lendületesen indult 2013. hímzésileg Nálad! :) Írsz tündéri anekdotákat a "régmúltból", de el se tudom hinni, hogy valaha is kezdő voltál. :)) Szépek a madárkáid (is). Ha szavazásra bocsátanád a kérdést, egyszínű natúr hátoldalra voksolnék...
Brigi