Blogarchívum

Translate

2014. január 13., hétfő

Mi köze az időjárásnak a himzéshez ?

Igen is sok :-) és most nem arra gondolok, hogy ha téli hideg van, akkor nem lehet a kertben tevékenykedni, tehát lehet hímzéssel elütni az időt :-)  Hanem, hogy az ember nagyon együtt érez az amerikai emberekkel, ahol hirtelen nagy melegből -- karácsony előtt +21 C° újévre pedig minusz 40 C° lett . Ekkor még csak nagyon sajnáltam őket a rettenet hidegben, de mikor hallottam a Tv-ben, hogy épp e-miatt a repülők sem közlekedhetnek menetrend szerint -- akkor már sokkal de sokkal inkább kívántam nekik normális időt. Persze nem teljesen önzetlenül, hisz akkor az én csomagocskám is csak itt- ott fog dobálódni különféle reptereken. De szerencsére nem sokáig tartott a nagy hideg, és rendben megérkezett a várva várt fonal.
Már nem sokáig kell a hófiúcskának sapi és mellény nélkül ebben a hidegben dideregnie.
Még karácsony előtt került újra a kezembe a minta és a sok évvel ezelőtti tervem is eszembe jutott, miszerint patchwork takaróba kombinálom bele a sok különféle forma hóembert, --ha már ugye őket kell himeznem.
Ez lesz a középső, főmotívum, " Keresem a tökéletes hóembert "!  
De még a megtalálásukig sok időnek kell eltelnie, és ha még a hímzés idejét is beszámítom akkor ez egy több évet átívelő project lesz. De valahol el kell kezdeni.
Persze, azért mikor rájövök, hogy újabb színt kéne kihagynom, akkor azért csak előkapok mást is.
Most épp szívecskékre kattantam rá.

Van egy jó pár előválogatva. Sietnem kell, hogy lecserélhessem a karácsonyi díszeket az ablak körül, ilyenekre.

3 megjegyzés:

EL RINCON DE CHELO írta...

Preciosos bordados, besos

Emese írta...

Csodás szíveket alkottál!

Bobalany írta...

Nagyon szépek. Az alsó mintával én két éve szemezek, de eddig mindig alulmaradt, nem is tudom miért, mikor ennyire szép!