Blogarchívum

Translate

2014. augusztus 18., hétfő

Ami a múlt héten volt

Akik olvassák, nézik az oldalamat, észrevehették, próbálom  munka naplóként használni. Ezért most az elmúlt hét tevékenységeit szeretném megmutatni.
Mikor találkozunk a barátnőimmel, mindíg beszámolunk, ki melyik himzést tette félre, és miért, illetve, melyik volt az a munka, amit elkezdtünk, és miért, -- illetve felemlitődnek rendszeresen a több éve félbehagyott cuccok is. Be kell vallanom, nekem igen sok saram van  az elmaradás téren. Pedig volt év, mikor minden új elkészülte után egy régit fejeztem be, és szépen le is faragtam a hátrányomat . Sőt volt idő, mikor addig nem fogtam újba. míg a kézben lévő el nem készült, hogy ne keletkezzék elmaradás -- de hol van már a tavalyi hó--vagy lehet, nem is esett ? ki emlékszik már rá? -- mert én nem nagyon :-)
Tehát szóba került egy tavaly elkezdett munkám is , és később itthon megkerestem és egyet értettem a barátnőimmel, hogy már közel a fele kész, kár elpocsékolni annyi anyagot, fonalat és időt, amit már ráfordítottam . Erőt véve magamon , majd nem egész héten ezt folytattam és igen jól haladok.
Sajnos a kezdéskor nem készítettem képet, de a mostani állapotában megmutatom.
Az alsó rész, a szöveg, és a sellő farka a haja kezdetéig volt készen, mikor ismét kézbe fogtam. Nem igazán a szívem vágyása  a minta , de egy ismerős kérésére fogtam bele , és nem szeretnék szégyenben maradni , úgyhogy befejezem. 
Mindíg csak nappali világosságnál varrok és utána horgolok :-) Nehogy azt higgyétek,hogy  feladtam a takaró ábrándomat.
Már ennyi kocka van készen. :-)
Tudom, még sok nagyi négyzet elkészítése vár rám, mire elkezdhetem összeállítani. Már sokkal gyorsabban elkészül egy-egy darab, mint kezdéskor :-)  Nagyon sok féle színvariáció alakul ki, majd a vége felé kialakítom az összeállítási koncepciómat. Egyenlőre érdeklődve figyelem, hogyan alakulnak a kockák színei a kezem között.

5 megjegyzés:

Cimpulusz írta...

Azt hittem csak én vagyok ilyen mindig újba kezdő, félbehagyó, évek múlva elővevő, minduntalan fogadalmattevő javíthatatlan "MUK-ista"! :)

goblen írta...

De jó!
Szép lesz, érdemes vele foglalkozni! :)

Emese írta...

Nagyon szépen alakul!

Mariska írta...

Sokat haladtál a hímzéssel és a kockákkal is. Már nem sokára láthatom élőben is :)

Bobalany írta...

Gratulálok a kitartásodhoz!