Blogarchívum

Translate

2014. szeptember 28., vasárnap

Csak összevissza beszélek !

Csupa beteg voltam a héten, nem láttam varrni, nem haladtam sehogy sem, feküdni sem akaródzott. Így, hogy eltereljem a figyelmem , rábeszéltem Apát, autózzunk át a városon, kicsit "pénztkölteni ", hátha gyógyulok tőle ! Az alap ötlet az Anyósomtól származik , és nem is teljesen másolom , mert én beérem kis aranyárú himzés kellékekkel is , nem ragaszkodom a konkrét aranyakhoz.
A cél a Reatex Felsőcsatári úti boltja volt / most valamiért nem működik a link -- bocsi ! /
Ott vásároltam évekkel ezelőtt egy pár jól bevált anyagot, és már nagyon fogytán voltak, most , gondoltam itt az utánpótlás beszerzés ideje. Viszonylag simán átjutottunk a városon / másfél óra / az autónkat a Sárkány Center parkolójában hagyva, irány a bolt. Az általam oly áhított szép fehér anyagból, már csak egy jócskán elpiszkolódott kis maradék darab volt, de szerencsére nálunk van víz és mosószer is , és én ismerem  a mosás titkos receptjeit, így szép fehérre varázsoltam. Sok, szép szívecskének lesz az alapanyaga.

a másik, aminek a színét a fénykép nem adja vissza , penész zöld , kb 522-523 DMC színű. Apró díszekhez, ezt az anyagot jobb szívvel használom fel, hisz csak 5700,- Ft métere, nem 15 ezer.
Persze, a több száz fonal közül is kellet választanom. Már évekkel ezelőtt vásároltam ezt a márkát, és most kiegészítésnek ezt a meggypiros színt választottam. Majd egyszer, ebből és készül valami.
Ha már a Sárkány Centernél jártunk, ott is végig néztem pár sort, bár célirányosan nem kerestem semmit. A szemem több helyen megakadt holmi torta kinézetű , szép, gusztusos dobozokon ! :- ))) Mígnem az egyiknél, kóstoló gyanánt ez a kettő kisebb csomagolású finomság csak bekéretőzött a szatyromba ! 
Nem bántam meg !!! Nagyon guszta a csomagolása , hihetetlenül finom puha és ízletes a sütemény .
Ebéd után pont elég is volt egy szelet belőle. A képen a világosabb dobozos, diós, mézes látszik.
A bordósban a csokis volt és az is pikk pakk elpárolgott . Nekünk mindkettő ízlett nagyon. 
Ha szembe jön veletek, nyugodt szívvel ajánlom, mert nem okoz csalódást a kóstolása.

Még két hete , mikor a barátnőim látogatására készültem, szereztem be ezeket a legújabb netes őrülethez tartozó kellékeket . 
Arra gondolva, hogy mi sem maradhatunk ki ebből az újdonságból , és nagyon szép, vidám , mutatós darabokat készíthetünk, ki ki a saját ruhatárához leginkább megfelelőt.
De , sajnos nem arattam nagy sikert, senki nem font, szőtt, horgolt semmit. 
Ma nekiveselkedtem, az alap változatnak. Az egyik zacskóban ilyen sokszínű gumi volt és a hátoldalán az útmutatót követve 
ezt a karkötőt készítettem magamnak. Hú, nagyon tetszik , és biztos lesz még több , más formájú és színűm is, hisz alapanyag van bőven. Bár, még feketét azért be kell szereznem úgy látom ! :-)))
Persze a kísérleti darab nem az azonos sorrend ismétlődésével készült, hanem, mikor melyik szín tetszett meg, azt választottam -- ez annyira jellemző rám ! Nem beállni szépen rendezetten sorban, hanem összevissza ! Na de ez vagyok én , és remélem ilyen maradok a maradék 25 évemre is !

Egyébként a gyógymód bevált , ma reggelre semmi bajom !!!!! :-)))))

2 megjegyzés:

Jucus írta...

Akkor érdemes volt kipróbálni ezt a gyógymódot!:o) Ha megbetegszem, ki fogom próbálni én is! :o)
Nagyon klasszak az anyagok és a fonal is, kíváncsi leszek, mik készülnek majd belőlük!
Jajj, azok a sütííík...már csak a dobozuk is! :)
Olyan soknak látok ilyen karkötőt, csini lett a Tiéd is!

Emese írta...

Szia Ági! Szépeket vásároltál és örülök, hogy meggyógyultál !!