Blogarchívum

Translate

2016. január 28., csütörtök

Januári beszámoló !

Erre az évre tettem újévi fogadalmat , többet is ! Először is varrásról szólóval kezdem !
Nagyon nehezen állok neki varrógéppel varrni -- bár ezt már sokszor említettem -- rendeltek egy békaszájú táskát tőlem, még tavaly -- tuningoltam is magam, de sehogy nem bírtam rábeszélni magam , nem is a restség vagy a "Pató Pálság "miatt - sőt pont az ellenkezője -- minek fordítsam a drága időmet próbálgatásra, ha van határozott tervem a himzésből, és az mindíg jól sikerül, akkor miért tenném ki magam sikertelenségnek .Szóval varrjunk táskát , amint kész lett az épp aktuális himzésem  -- na de hol van a szabásminta ???????????????????????????? Módszeresen kipakoltam az anyagaimat , vásznaimat , mert arra emlékeztem valami ilyen kupac alá behajtottam, mert ott biztos megtalálom --- ekkor jött a következő fogadalom teljesítése , elengedni sok, már általam nem használt Aidát, készletet, hátha valakinek pont ilyenre van szüksége, nálam pedig már csak a helyet foglalják --- a facén egy csoportban a nagy része , új, boldog tulajdonosra talált :-)
Ekkor akadt a kezembe több kiszabott itthoni póló, felső , igaz, még a múltszázadi divat szerinti mintával, de most őket szépen megvarrtam . A kötés - horgolás - varrástudományom eredménye egy új sapka is elkészült , mert a régi, már nekem is szörnyű volt !  de ezt is csak a meglévő tökre téve viselem - na de ezt hagyjuk ! :-)
Azután előtalálódott egy takaró kezdemény, amiből most megszületett a takaró , jobban mondva paplan
és a huzat rá, sőt a kispárna is , de még gomblyuk , és gomb is került rájuk  / ezeket szeretem máskorra halasztani /
megvarrtam több elszakadt szatyorfület, felvarrtam több gombot, megfoltoztam, kicseréltem kidobtam ........ szóval a halogatott dolgokat megtettem , elengedtem  --- ÉS megvarrtam a táskát !!!!
rajzoltam hozzá szabásmintát !!! Ezt az anyagot választották , és én egy kottás belső bélést
 

találtam hozzá . Persze a himzést sem hanyagoltam el, mert az őszi csajszikát folytattam , folytatom

9 megjegyzés:

mari paz írta...

hello agnes I missed your works, are very nice I too got started this parisina I´ m finish my parissina of moulin rouge soom I go to put a photo.Kiss

Tüzes Beáta írta...

Hihetetlen! Micsoda rendrakás a dolgok között. A pólók kész,, takaró kész, gombok felvarrva...
A takaró nem akármilyen, szuper! Mindkettő. A táska csini, a hímzés szintén.

JuciKa írta...

Dicséretes elhatározás, fogadalom. Jól látom tartod magad hozzá, gratulálok!!! Takaró huzatostól, kispárnástól, foltostól, gombostól csoda szépre sikeredett! Végül a táskát is jól megoldottad, de nekem a horgolt sapka a kedvencem :) ötletes és eredeti. Maradt még befejezetlen elkezdett kézimunkád?

agnesordog írta...

Sajnos van restanciám bőven :-( Lesz még befejezés , varrás pakolás !

Névtelen írta...

Elképesztő hatékonyság, és még nincs is vége a januárnak! Remekül sikerült a táska, a takaródon a tűzés csodás, és folytathatnám... :)
Csak azt sajnálom, hogy lemaradtam a kiárusításról!
Használd egészséggel a sok szép és praktikus sajátkezű darabot! :)
Brigi

Monika írta...

Akkor nem vagyok egyedül: "tudom,hogy oda raktam...:)" ---a pakolás, szanálás, olyan jó,ha sikerül kicsit rendet tenni! Állandó terveim között szerepel. Néha sikerül.
Van kettő félkész takaróm is. De munkábajárás mellett nem haladok.

Vera írta...

Én szívesen elküldtem volna a mintát... nekem is megvan... De ez a táska szuper lett..és az az anyag is HUDESZÉP:::
A takaró is nagyon jó lett... meg amiket még rendbe tettél...

agnesordog írta...

Már néha én szégyenlem, milyen kis fecni anyagdarabokat is gyűjtögetek, rakosgatok, muszáj volt párat feldolgoznom, kidobnom , hogy férjen a következő adag.
Brigi !
jobbára 14 countos fehér Aidák voltak, és néhány Dimensions készlet, köztük egy zokni is .

Névtelen írta...

Köszönöm, Ági, az információt! Karácsonyi zoknik rajongója vagyok, két gyönyörűséges Dimensions varratlanul várakozik. De ez nem akadályoz a nézelődésben, vágyakozásban. A gyűjtögetésben se. Pedig példát kéne vennem rólad, mind a tempóban, mind a szelektálásban! :)
Brigi