Blogarchívum

Translate

2018. január 9., kedd

Csere

Nem is gondoltam, mikor megvettem ezeket a csipeszeket, hogy nem csak varrógéppel varráshoz lesznek jók, hanem a himzés összeállításnál is jó szolgálatot teszenek majd  . Így most a közönséges ruhacsipeszeket lecseréltem :-)  Ezeknek nagyobb a nyomóerejük, és mivel az egyik oldaluk egyenes , így nyugodtan csíptethetem az anyag színére , nem tesznek kárt benne . De mire befejezem a felcsiptetgetést , az elsőket már szedhetem is le , mert a hátoldalon kicsit belemélyed az anyagba, és nem szeretném, ha meglátszódna a kész munkán . Igaz a ragasztónak is elég ennyi , tehát gyorsabban, jobb eredményt tudok elérni, mint régen . Érdemes volt újítanom :-) És lassan kész a második ezévi is :-)

Egy kis eszefuttatás a himzés mellé !                                                                                     
Sokszor ér az a vád -- gondolom, nemcsak engem ---  minek veszel mégegy "vackot " itt értsd az aktuális vásárolni valót --- hisz egy csomó van már otthon.  Igen, tényleg sokféle cucc kell egy himzéshez !!! 
anyag, minta, fonalak, rámák, tűk, gyöngyök charmok , gombok
 és sok idő,-- elkészült a nagy mű ! 
de a végleges formájához még kell pl az én esetemben 
Egy deszkalap, / amin vágni lehet /  egy fém vonalzó , snícerek , ollók, több féle vastagságú kartonlapok , kasírozó fólia , fliez , tízmillió féle anyag  / mert kitudja, pont milyen az előlapon a himzés /  könyvkötő ragasztó, zsinórok , szegő szalagok, selyem szalagok, bortnik , az új csipeszeim !

Azután egy másik esetben  ! Varrógép varrócérnák ezer színben, töltőfliez  !
Vagy a képkeretező  !

Szóval ezer féle vicik vacak, ami mind pénzbe kerül, de sok helyet is foglal el a lakásban , ha már sikeresen magunkévá tettük !

De ezek mind csak tárgyak, de az élvezet a döntő, a fontos , hogy ezt nekem ma sikerült megalkotnom

Jó alkotást Mindenkinek ! 

3 megjegyzés:

Tüzes Beáta írta...

Szerintem is túlzásba viszed. Amit meg akarok varrni, ahhoz cérnát választok. Így is sok összegyűlik. Másrészt: csak úgy tudok kreatív lenni, ha van miből választani.

Vera írta...

Nagyon jók ezek a csipeszek...Jó volt olvasni a fejtegetésedet, de igaz...Sok- sok kellék kell, és ép mindig van, ami hiányzik!Jó alkotást!!!

Jucus írta...

Tetszenek ezek a csipeszek, meg a megoldás is!
Párom bazároknak hívja ezeket a dolgokat és igenis KELLENEK! :o) Soha nem tudhatod, ha éppen össze akarsz állítani valamit, hogy nem pont épp az a 20. "felesleges" cuccos kell-e, nem igaz?!