Blogarchívum

Translate

2019. február 24., vasárnap

Hóvirág mezőn jártunk !

Sok évvel ezelőtt Andi barátnőm készített egy listát különböző virágba borult arborétumokról, ahová ellátogathatnánk közösen. Sajnos akkor nem sikerült összehoznunk, de nem merült teljesen feledésbe a lehetőség . Tavaly Emeséék, az idén mi is eljutottunk az első állomásra , az alcsuti arborétumba, megnézni a hóvirág mezőket.
Szenzációs volt látni, ahogy a sok lehullott falevél szőnyeget felemeli sok ezer hóvirág kibukkanó feje . Érdekes volt számomra a természetesen meghagyott szúrágta gicsertes göcsörtös villám vágta fatörzsek látványa . Közben a harkály kopácsolt, a madarak csicseregtek, és a napocska átbújt a fatörzsek között. Néha olyan volt , mintha  a mesebeli rengetegben járnánk . Csodálatos lehetett fénykorában a park.  
Az információs táblák tanúsága szerint érdemes még később is ellátogatni oda, hiszen a 24 fajta hóvirág nem egyszerre virágzik , később még más helyeken is lehet gyönyörködni ezekben a kedves kis virágokban. 

Ezen élmény kapcsán esténként hímezni való  hóvirágokat, ibolyákat keresek --  sajnos sikertelenül --- a neten . Szeretnék varrni valami kedves kis csokrot , de még nem leltem meg a megfelelőeket. 


A héten kaptam néhány fadobozt , amiben a csokoládé ugyan már tönkrement , de a tetejére kerülhet himzés . Gyorsan előkerestem ezt a több évvel ezelőtt készült betűt , és nagy megelégedéssel látom, hogy jól illik a dobozra. Szerintem  feltudom  használni őket mind :-)
Ajánlom kirándulásra az arborétumot, mindenkinek, aki szeret csendes helyen sétikálni, a szépen kiépített ösvényeken . Virágot leszakítani TILOS ! . ugyanis védettek, de a látványuk biztató , hamarosan itt a tavasz ! 

3 megjegyzés:

Tüzes Beáta írta...

Azok a hóvirágok csodásak!
A fadobozt díszítve majd mutasd!

Vera írta...

Jók ezek a fotók...Bizonyára szép a sok hóvirág és a többi virág..

Mari paz írta...

Muy bonito y la excursión también.yo hago rutas de montaña los fines de semana con un grupo de montaña.besos