Blogarchívum

Translate

2021. augusztus 22., vasárnap

Ollóőr készült .

A szemem elé került Durene Jones macskás sorozatának egyik darabja, és eszembe jutott, hogy még télen megvásároltam a mintát , és mégsem kerítettem rá sort . Összekészítettem a fonalakat , csak nekem nem volt itthon DMC 8-as fonalam , és nem is sikerült sehol itthon felfedeznem, hogy árulnának ilyet . A magyar ember fifikás, mindent megpróbál helyettesíteni valamivel, amit nem sikerül beszereznie . Én is így tettem . Nagyon érdekes öltések is vannak a mintán , és hardanger is , amit még eddig nem próbáltam . Egy színátmenetes DMC-vel kellett körbevarrni dupla keresztöltéssel . Persze én, szokásomhoz híven nem olvastam el a leírást, csak ránéztem és elkezdtem varrni . Milyen idétlen tervezés, gondoltam magamban , minek ezekre a pici öltésekre dupla X, hisz úgysem látszódik semmi belőle . Én megvarrtam a biscornut körbe az előírt szemszámmal , még mindíg nem esett le a tantusz , hogy itt valami nem stimmel , hogyan fog ebbe beleférni 4 pillangó , de csak varrtam tovább a keretét .
és lett egy 100 forintos méretű biscornum . Na de , ha már belefogtam --- szépen elolvastam a leírást és rájöttem , hogy a dupla X-hez nem 2 szálas négyzeteket, hanem 4x4 szálas öltéseket alkalmazva , mindjárt látszódik a dupla X
és csodák csodája, de a 4 lepke is belefért .
a gyöngyfonalakat horgolócérnával helyettesítettem , és Threadworx fonallal . Az egyik oladala barna , a másik fehér .
A szett további része ,a macskás kivágott hardangeres rész tovább várakozik , mert a macskás párnát kell előbb befejeznem .

5 megjegyzés:

Rita írta...

Nagyon cuki lett!

Vera írta...

Nagyon szépecske lett!!!Még sosem próbáltam ezt a technikát!

Tüzes Beáta írta...

Nagyon szép lett!
Én is automatikusan készítem a dolgokat és valóban nagy hiba.

Fáni írta...

Nagyon szép lett. A picurka is, jól megoldottad, hogy mégis került rá pillangó :)

JuciKa írta...

Édeske! Pont jó az ollódra.