Blogarchívum

Translate

2010. szeptember 8., szerda

Évszakok

Azt hiszem, én mindegyik évszakot szeretem illetve, régen szerettem, mert akkor még voltak évszakok !
Úgye, úgy kezdődött az év, fújt a szél, esett az eső , majd valamikor június közepén egyszerre 35 fok lett, a nyárra nem panaszkodhatunk, volt meleg és árvíz , csak hétvégén esett az eső. Most ugye ősznek kellett volna jönnie, szép hosszú vénasszonyok nyarával, csendes fényes napsütéssel, lassan sárguló, fagy megcsípte pirosas levelekkel, rozsdásodó domboldalakkal, érett gesztenyékkel. Mindezt elveszítettük ismét.
 Ehelyett a fürdőruhás - strandos hétvége után, szerdára 9 fokos éjszakákkal egésznap szakadó esővel ránk köszöntött a télelő !!! A kedvenc őszi túrázós kisvasutozós kirándulásunkat szépen elmossa az eső !!
Semmi nem fog megsárgulni,megpirosodni, és beérni, helyette minden szépen  csendben elrohad :-( De én nem adom meg magam, csinálok itthon szép őszi faleveles galéria szegélyt, és hímzek magamnak rozsdásodó leveleket.
Például ilyet !

5 megjegyzés:

Huligánlány írta...

Hát... igen... én meg minden szeptemberi hétvégén szabadtéri rendezvényre vagyok hivatalos, már előre látom, hogy jöhettek ápolni októberben:-(((

agnesordog írta...

Ne csináld Cili ! Most lesz a vasutasnap? vagy jössz a talira?

Mánya írta...

Hjaj, mennyire hiányzik nekem is az az ősz amiről írsz: a színek, az illata, a fénye... Nagyon jól teszed, hogy meghímzed magadnak! :)

Kicsiny Györgyi írta...

Nagyon szép lesz ez az őszi minta. Én is szeretem ezeket a színeket.

Huligánlány írta...

Hát ha esik az eső, akkor talira megyek:-))) ha süt a nap (ami lássuk be elég kevéssé valószínű...), akkor szabadtéri rendezvényre.
Szerintem ebből biza tali lesz...