Blogarchívum

Translate

2010. december 12., vasárnap

Bécs 2010 december 11

Csodás napunk volt tegnap !
Végre a Lányommal és az Unokámmal töltöttük a napot ! Az, hogy Bécsben, csak hab volt a tortán.
Időjárás szempontjából, megtapasztalhattunk mindent, ragyogó száraz , napsütéses időben indultunk reggel .
Az M 1en, Mosonmagyaróvár környékén, ködös, hószitálásba érkeztünk, mire megálltunk Parndorfban, óriási pelyhekben hullott a hó. Szerencsére" jó időben " - korán - tovább indultunk, mert a buszok, autók már  sorban álltak a bejutáshoz -- addigra már elég kellemetlen szél fújt. Az Eldberg metró megálló P+R parkolójában találtunk jó helyet-- csak 3 euró az egész napos parkolás díja, - már esett az eső !
A Stephanplatzon metsző szélrohamok lengették a csillárméretű fénydíszeket. Csalódás volt számomra, hogy semmi rendezvény nem volt a templom körül, pedig van egy pár különleges élményem régebbi karácsonyokról. Az embertömeg pedig csak hömpölygött, megállíthatatlanul a Grábenen, a Rathausplatzon, Mariahilfer strassén , üzletekben, mindenhol !!!! Az volt az érzésem, egész Mo lakossága ott tolong, mert mindenhol, mindenki csak magyarul beszélt --- nem értettem, akkor hogyan is volt egész napos munkaidő ???
 Alig tudtunk néhány standot megközelíteni, átfurakodván a többi tolongó között. Azért ittunk finom és nem annyira finom puncsot, ettünk vásári különlegességeket, majd elunva a forgatagot hazafelé indultunk .
Azért a finom bécsi kávét sem hagytuk ki . Szakadó onosesőben -- szerencsésen hazaérkeztünk.
            Olyan megnyugtató , boldogító érzés volt, hogy ott csacsogtak, jujjogtak, és rötyögtek hol  előttünk,hol mögöttünk a Lányok !!!
Kár, hogy olyan rohanó világban élünk, hogy csak ritkán adatnak ilyen napok !!
A fényképezőgépet csak sétálni vittük, használni nem használtuk, mert a fejünkben raktároztuk el a nap különleges pillanatkockáit !!!

1 megjegyzés:

Mánya írta...

Örülök, hogy elmehettetek együtt és szerencsésen megjártátok :)