Blogarchívum

Translate

2015. augusztus 28., péntek

Összeállítós nap

Ma megint ilyet tartottam ! :-) Itt tornyosulnak fel befejezetlenül , és már nagyon zavartak, hát gyorsan nekiálltam :-) Folyton tologattam a napot, mikor is szedegetem le a levendulákról a virágokat -- hát ma !  Mikor megláttam ennek a helyes kis levendulás mintának a borítóját, egyből tudtam, -- Ő kell nekem !
Kis egyszerű, de mégis mutatós ! Igen ám, de az Anyósomnak majd én jól átírom magyarra , igen, ezzel nem is volt semmi bajom , de a végeredmény nem ilyen öt újj  kinézetű lett az enyémen, mert azt nem számoltam bele, hogy az én szövegem lejjebb lóg, és már nem fér el a virág , ja és a szélminta sem fér már ki , sem így, sem átalakítva, mert valamiért nem ugyan annyi a hely az egyik oldalon, mint a másikon . szóval az enyém ilyen lett készen ! Ismeritek a mondást, --kicsit zöld, kicsit savanyú- de az enyém !! szóval ilyen !  A Férjem szerint az Anyósom ebből semmit nem fog érzékelni , csak a finom levendula illatot, ami belengi a szobát - én hiszek neki ! :-)
Azután ezt a régóta dédelgetett szívecskét is megvarrtam a héten, és ezt a végső formát kapta !
és sajnos, a hibáját is csak készen, a fényképről vettem észre , mindjárt a kezdésnél eggyel többet öltöttem , és a csúcsnál a szív féloldalas  -- de szerencsére nem húz el , és szépen mutatnak a Halloweenes díszeim az ablak keretnél. Azután még van egyenlőre nem publikus típusú is, amit majd csak később mutathatok meg --- psz, titkosak ! -- és még készülő félben vannak.
Ma bent jártam a városban, és persze az Évába is betévedtem, megnézni, feltérképezni a szürke anyag helyzetet.  Lesz , de majd csak szeptember végén , ráér felőlem , mert egy vagyonért mérik , és addig csak kellene valami blackwork mintát varrnom, hogy kiderüljön, fog-e sikerülni nekem , mert akkor anyag sem kell ! :-(  Csak úgy kapásból dobtam be , mert nem is jutott eszembe, hogy lehet is  .
3 Kreinik után kérdeztem , és volt, sőt ma igen kedvező áron, kilencszázakárhány helyett ötszázakárhányért darabját haza is hozhattam !!!! Hurrá itt lesz a próba tököm :-)
és hozzá a fényes szálak a tobozokhoz 

3 megjegyzés:

Mari paz írta...

All very nice. I love and original. Kiss

Jucus írta...

Nagyon jók, Ági! Ha nem mondtad volna, észre sem vettem volna az egy-két nem helyén lévő öltést. Nagyon klassz a levendulás is (érzem az illatát, mert Dia épp fürdőgolyót csinál) és a Halloween-es is!

goblen írta...

Szépek lettek, amiket csináltál!
Összeállítok egy kupacot hétvégére és az enyémeimet is befejezheted... nem haragszom meg. ;)