Blogarchívum

Translate

2016. augusztus 16., kedd

Öszi terítő készül

Nem tudom, hogyan kerültem ilyen őszi hangulatba, de a tökök után eszembe jutott, hogy ezer évvel ezelőtt egy kiállítás alkalmából tartott leárazáson vettük ezt a szép kockás anyagot Andi barátnőmmel közösen . Neki már kialakult terve is volt, és nekem is tetszett az 5-lete, hogy terítő legyen belőle.
Először kocka alakúban gondolkodtam, mint ahogy a terveinkben szerepelt, de a kockák szín eltérése miatt féltem, hogy optikailag nem látjuk majd kocka alakúnak . Ezért én asztalközép minta mellett döntöttem .
 Ez a minta fog a másik végéről kezdve is ismétlődni. Ezt is Ariadnával varrom , már több mint egy motring elfogyott hozzá. Nagyon elégedett vagyok ezekkel a fonalakkal, tavasz óta, csak ezt használom .
És előkerült a varrógép -- hisz be kellett szegnem a terítő szélét, és már hetek, de inkább hónapok óta várakoznak a varrógép asztalon , a különböző -- ezer évvel ezelőtt vásárolt anyagok . Már a nyár folyamán vettem szabásmintákat hozzájuk, és beavattam, kivasaltam többüket .
A héten esküvőre készülünk, és végig gusztáltam az erre alkalmas ruháimat , de egyik sem volt a kedvemre , így első felindulásomban varrtam egy egyenes vonalú szoknyát . Itt még alja felhajtás előtt fényképezte Apa, hogy lássam én is , hogyan is nézek ki benne.


 De felvállalható -- így alja felhajtás után már a mosógépben zötykölődik.Ismét van olyan holmim, amit én varrtam magamnak :-) :-) :-) Volt idő, mikor CSAK ilyenek voltak a szekrényben, és csak a télikabátom volt bolti .
Most nagyon felbátorodtam, és azt hiszem, megvarrom a blúzokat is .
Most, hogy olvastam Bea legújabb bejegyzését , eszembe jutott az én félbehagyott karácsonyfám is .
Gyorsan előkaptam , és látom, hogy milyen gyönyörű , biztos folytatni fogom én is , hogy karácsonyra kész legyen .

7 megjegyzés:

JuciKa írta...

Különleges, szép színei vannak a kockás anyagnak, jól mutat rajta a fekete hímzés. Jó egészséget kívánok!

EL RINCON DE CHELO írta...

Preciosos bordados, besos

Vera írta...

ÓÓÓÓÓ de szép a karácsonyi mintád...
Kaptam ajándékba kockás anyagot, de valahogy igazán nem mertem még pici mintát sem bele varrni, hogy milyen lesz a végeredmény...


És nagyon helyes... szép lett a szoknyád...Én, évek óta nem hordok már szoknyát...viszont szintén csak a télikabátom volt gyári... minden mást magam hoztam össze...A felső készítésére én is kiváncsi vagyok...megmutatod majd a szabásmintáját!!!Ez is nagyon csini, ami most van rajtad!!!

agnesordog írta...

Köszönöm Vera! Azt a blúzt vettem az esküvőre , és ahhoz készült a szoknya .Csak ünnepi alkalmakkor van rajtam is ruha, szoknya , már annyira megszoktam a nadrágot -- ja és elég volt, míg dolgozni jártam :-( Ott az volt a kötelező viselet.
Persze, ha rossz lesz az idő, mégis csak nadrágot veszek fel. Azt is alakítottam át magamnak egy ezer éves trapézból:-)

Vera írta...

Milyen munkahely, ahol kötelező volt a szoknya???,Annyira megszoktam a nadrágot, hogy úgy éreztem magam a szoknyába, mintha nem lett volna rajtam semmi...semmi nélkül meg nem lehet kimenni az utcára.......Pedig előtte nagy kedvencem volt a miniszoknya...

Dóra írta...

Izgalmas ez a kockás anyagra hímzés, nagyon jól mutat!
Azért, hogy van varrós asztalod, na azon úgy irigykedtem olvasva a bejegyzést:-D Jó a szoknya is, ügyesen varrsz!

Tüzes Beáta írta...

Oh, valóban gyönyörű a hímzett kép. Én is nagyon gondolkodtam azon, hogy kék legyen a háttér.
A szoknya szuper! Gratulálok!
Tündéri a Halloweenes kép!