Blogarchívum

Translate

2016. szeptember 27., kedd

Nincs egy rongyom ! ?

Azt hiszem ez a mondás rám NEM igaz !
Ugye, már sokszor mondtam, hogy akarok varrni, vagy tervezem egy takaró varrását --- hát MOST jött el a megvalósítás ideje . Tegnap délelőtt nekiálltam 100 db különböző anyag darab levagdosásával a takaró készítésnek. Nagyon hirtelen lehűltek az éjszakák , és mivel mi hárman alszunk az ágyunkon, ketten a takaró alatt - emberek- míg a legkisebb a cicánk a takaró tetején !!!!

szétterpeszkedve , így én leginkább csak takaró csücsökkel kell beérjem . Ezért egy 2 méter hosszú, és 240 cm széles takarót készítek -- remélve talán én is elférek a takaró alatt ezután . 

 Szerencsére nekem mániám mindenféle gyűjtögetés , így anyag is akadt megerőltetés nélkül 100 különféle.  Régen, mindent kimostam, kivasaltam, úgy tároltam a szekrényben, de mivel felhasználáskor úgy is mindent előröl kellett mosni vasalni, így csak felhasználáskor teszem meg.  Most legalább ismét rend lett az anyagos fiókomban  / A dobozokban himzővásznak laknak /  Itt egy kupac mosott csimbók -- azt hittem félnapig fogok vasalni, de másfél óra alatt végeztem :-)
 20 blokkból áll majd a takaró , mindegyiken 5 karika lesz átfedéssel felvarrva , a közepére pedig mindnek  a határoló csíkokkal azonos színű kör kerül.
valami ilyesféleképpen. 
Mivel Sziszifusz máshol áll alkalmazásban, így megyek , mert van bőven még melóm , de majd beszámolok a dolgok alakulásáról 
További szép napot !

3 megjegyzés:

Adél írta...

a "legkisebb a cicánk" :) :) :) biztos, hogy Maszatról van szó????

Vera írta...

De gyönyörű ez a cicus...Szépek az anyagok!

goblen írta...

Hajrá! Decemberben szeretném látni készen!