Blogarchívum

Translate

2018. május 18., péntek

Keresztszemes kiállítás !

Ma kivittük a Campónába a kiállításra szánt művemet. Elég rossz hírt hallottam, ezt a boltot is az enyészet felé sodorja az idő és az érdektelenség :-( Ugyan eladásra hirdetik , úgy, hogy valaki tovább üzemeltesse , de lehet, hogy ez lesz az utolsó kiállítás :-( még akkor is, ha itt mindenféle kreatív munka egyszerre szerepel . Nagyon sajnálom, mert valaha itt volt az első keresztszemes himzéssel foglalkozó üzlet , nem rövidárú, és minden féle más egyéb ami azóta újra bekerült a boltok eladási körébe .
Most kicsit elnosztalgiáztam a "régi szép időkről" amikor felfejlődött, kiteljesedett ez a szép hobbi. Sajnos mára már nagyon kevés embert érdekel annyira ez a hobbi, hogy figyelje a kedvenc tervezőcsoportja, új, és újabb gyönyörű terveit, készleteit. Emlékszem, milyen nagy figyelemmel vártuk, mikor jelenik meg a a Lanarte, Dimensions új, és mégújabb katalógusa . Alig győztük kivárni, mikor ér ide a téli , karácsonyi gyönyörűségekkel teli szállítmány . A vásárlók naponta érdeklődtek, újabb és újabb asszonyt, lányt tanítottunk meg erre a tevékenységre, amiből igaz szerelem született az esetek nagy többségében. --- de HOL VANNAK AZOK AZ IDŐK ??????? sajnos rég elmúltak :-(

Mekkora várakozással tekintettünk egy -egy kiállítás elé ! Vártuk, hogy személyesen találkozhassunk az ország különböző feléből összesereglett "barátnőinkkel " -- igen, mert mi beszélgettünk egymással, megtudakoltuk, Te hogyan öltöd ezt ? Júj , milyen újfajta fonalat használtál , ami ilyen + ad a képednek ?  Júj, mutasd meg, hogyan kell  ezt az öltést ölteni !!!  A megnyitók után beültünk kávézni, beszélgetni, tanulni, és örülni a másik sikerének.  Kész örömünnep volt, azután betódultunk a boltba, és kihasználva a kedvezményeket , jól kibeszélve , miért fontos "EZT" a 15. készletet is megvennünk. Sokszor összebeszéltünk, hogy ősszel melyik képet kezdjük el egyszerre varrni, a készítéssel felhúzni, ösztönözni a társunkat. Minden képnél, munkánál tanulva valamit, hogy még szebb, még tökéletesebb lehessen az elkészült munkánk .

Most, ha félve megszólítok valakit -- akiről gyanítom , ki is lehet / a facén bemutatott kész kép alapján /  -- nem ismerjük egymást a válasz , és beszélgetés, közös örömködés sincs ! Tanulás + pláne nincs ! Mindenki varrja magának --- nekem ez így tetszik !!! -- felkiálltással , nekem ez így jó lesz ! Tanulni, fejlődni minek, hisz jó ÍGY is . Sokan nem is ismerik , nem is érdekli őket , milyen fonalmárkák léteznek a világban, nem is hallottak a Mill-Hill-ről ,az effekt fonalakról , Lizzie Kate-ről ...............és itt sorolhatnám , de minek !  tervezőkről pedig fogalmuk sincs . Megelégszenek , persze, csak ha tetszik a munka ! -- küld el a mintát ! vagy a kedvencem -- terítőt hímeznék ! --küldjetek mintákat ! ---- mint a régi hírdetésekben -- válaszokat a kiadóba !!! ha-ha-ha ! Töltse más a kereséssel az idejét .

Egy szó, mint száz, elsekélyesedik lassan lassan ez a szép hobbi. ---sajnos :-(

De azért én még bizakodva várom ezt az újabb kiállítást! Hátha most ismét szemetgyönyöködtető alkotásokat látunk , száz számra , hogy ne kelljen visszasírni a régmultat.  Optimista, és bizakodó ember vagyok , és remélem lesz VALAKI , aki el is olvassa ezt a hosszúra nyúlt olvasmányt.

Kellemes időtöltést, jó pihenést a hosszú hétvégére !  Találkozzunk a kiállítás megnyitón !!!
Május 26.-án 13 -órakor a Campónában ! -- én ott leszek :-)

11 megjegyzés:

Anik írta...

húúú, eléggé gondolatébresztő ez a bejegyzésed...
Én csak azt szeretném mondani, hogy régen 5 képet lehetett nevezni 2000 ft-ért! Most darabja lett annyi! 5 képet 10ezer ft-ért raknak ki... :O Ezért nem viszek kézimunkát, pedig az utóbbi 2 évben jópár nagy munkám elkészült ( Riolis városok sorozat például...)
A másik, hogy nagoyn sokan kiábrándultak, az indokolatlan díjazások miatt... volt ebből is jónéhány...
Sajnos ők is tehetnek arról, hogy érdektelenné vált az egész.
Én közel lakom, jópár hímzős lányt kérdeztem, hogy jön-e velem a kiállításra, mind nemet mondott... :/
Neked azért sok sikert hogy helyezést érj el! :)

agnesordog írta...

Volt év, mikor elég pofátlan módon odaálltam a tulaj elé, --bár én kaptam szalagot a képemre --de megkérdeztem, mi szerint döntik el, ki kap díjat, ki nem ?! Ami szépen van varrva , és esztétikus az összkép! Azt mondta, nyugodtan végig nézhetem az összes képet, munkát, írjam fel, melyik érdemelne még szerintem , és azután beszéljünk , mert szerinte az összesen van szalag ! Nos nekiindultam, felvéve az aprólékos szemüvegemet . Addig néztem, vizslattam egy-egy képet, míg szembetűnő hibát nem találtam bennük . Azt pedig, mindenki tudja, hogy pont oda fog a szem vándorolni elsőre ! Találtam 2 képet , hívtam a tulajt , meglátva hol állok, azonnal mondta , tényleg nagyon szépen van varrva, de a keretezés csak rontott rajta / nem volt középen a kép / és nagyon sajnálta, hogy e-miatt nem tudták díjazni . A másikon a kontúr öltések látszódtak át az áthúzásoknál , és azt mondta, ilyet nem csinálhat az aki szalagot szeretne . Teljesen igazat kellett adnom neki . Más években is volt, hogy a szám tátva maradt, oly szépnek látszódott ott fenn, 2 méter magasan egy egy kép, és levették, megmutatták, hogy 10x10 kockákban lett varrva, és látható közelségben teljesen , jól elhatároltan látszódtak a kockák . Dimensions hatalmas tündér alatt alul egy dombhátság volt , mert nem figyeltek a hátoldalára ! Azt mondták, minden egyes képet külön külön néz, vizslat meg 5 ember, és a végén összebeszélnek , hogy azonos véleményen legyenek . Nincs az, hogy csak 5, vagy 15 díjazott van, a többivel nem foglalkoznak. Hanem a képeket oldalirányban megdöntik, és a felsőszálnak vonalzóval húzottnak kell lenni , bár merre is áll az. és, bizony igazuk van, mert csak akkor szép, tiszta, rendes a himzés ami masnit ér . Mindenki megvizslathatja a munkáját, és eldöntheti van-e hová fejlődnie. Most a Fonalbirodalom kiállításairól beszéltem csak . Az X faktorra is 70 ezren jelentkeznek , de csak 12 juthat be a döntőbe ! A nevezési díj tényleg emelkedett , de biztos a terem bérletidíjak is :-( Az ajándékot a díjazottak számára pedig tényleg csak azok határozhatják meg, akik ezért sokat dolgoznak , és adnak . Persze van hogy ezzel sem értenek egyet a díjazottak , és ezért nem visznek munkát , de ez akkor szintén a saját döntésük. Remélem , beválik a jókívánságod :-) Ott találkozunk !

Anik írta...

Sok mindenben igazad van, viszont amikor írod, hogy elvárják hogy a szálak vonalzóval húzottak legyenek.. hát igen, én is elvárnám... Éppenhogy hozzájuk adtam be kereteztetni a rókámat, és nem húzták ki teljesen egyenesre a szálakat! Olyan mérges voltam... Tudom hogy nem ők csinálják helybe, hanem elviszi egy keretező Szolnokra, de még mondták is, mikor beadtam, hogy " mire jön a kiállítás, addigra elkészül, lehet hozni " És akkor visszakapom úgy ,hogy arra már azt mondanák, hogy bocsi, de nem megfelelő... :/
A versenyen elvárás a jó kasírozás; ha fizetsz nekik érte, akkor meg nem elvárás hogy szépre csinálják meg..? :/

agnesordog írta...

Nagyon sajnálom, olyan rettentő dühítő, ha a szép munkánkat egy keretező nem a legjobb tudása szerint kezeli! --vagy ha CSAK ilyen a tudása, keressen másik foglalkozást !

Anik írta...

Akihez jártunk- Lónyay utcába a Mónika (Vision képkeretező stúdió), sajnos megszűnt... Akit ajánlanak még, hogy nagyon szépen dolgozik, az kint van a 17.kerületbe.. :/ De szerintem inkább veszem majd a fáradtságot és kifogom vinni, ha keretezni valóm lesz

Tüzes Beáta írta...

A lényegre térnék rá: bár erről tapasztalatom nincs, jó érzés volt olvasni a közvetlen és önzetlen kapcsolatok varázsát. De volt ilyen élményed és ez jó!
Megszünhetett, mert az interneten minden elérhetővé vált, kiváltva a személyes kapcsolatok fontosságát. Az új világ mellőzi a személyes örömet, de új lehetőségeket ad. Az ott leírt szavak követelőzőek, durvák néha, utálom a mostani stílust én is.
Szóval köszönöm neked a visszaemlékezést Jó volt, biztonságot adott pusztán az olvasása is.

agnesordog írta...

Annik ! Hozzád közel lehet a GM keretezők boltja , róluk csak jót olvastam eddig . Nem vagyok ismerős arra felé, de ha beírod a googleba, segíthet megtalálni, pontosan hol vannak .

Tündérke írta...

Hű, mennyire így van, hogy manapság nem törekszenek a szépre, jóra! :o
Pedig elméletileg pont kinyílt a világ az internettel, egyre több helyről kaphatna segítséget a kezdő hímző, de elutasít mindent, hogy jó az úgy; így szokta meg, ne szóljunk be...
Másik "kedvencem", amit szintén írtál, hogy valaki felteszi a munkáját, és a kommentek jobb esetben "de szép! a mintát küldd már el lécci", rosszabb esetben csak annyi, hogy "minta van?"...
Meg a "küldjetek virágos mintát" és társai...
A legszebb eddig ez volt: "az unokatesóm szeretne elkezdeni hímezni, küldjetek anyagot és fonalat"... Vazze...

Unknown írta...

Szia Ági! Kissé szomorú lettem, de teljesen úgy van, ahogy írtad... Mi is ott leszünk a barátnőmmel a kiállításon, jo lenne személyesen is megismerkedni.

agnesordog írta...

Ha Te vagy Zsuzsi, akkor úgy tudom, meg tudunk majd ! :-) Már nagyon várom !

Dóra írta...

Szia! Én csak estefele mentem megnézni a gyerekekkel a kiállítást. Láttam sok-sok szépet, néhány csapnivalóan csúnya dolgot is, de szerencsére még most is úgy jöttem haza, hogy: Tűt ide és had hímezzek nyugiban vagy két órát végre!
Persze időm nem volt rá, de ma délután hímezni fogok, végignézegetem a készleteim majd és kicsit elnosztalgiázok. Mert jók voltak a régi kiállítások, ahol plafontól a földig MINDEN talpalatnyi hely (vagy fal) tele volt képekkel. Onnan tudtad, hogy egész jót alkottál, ha szemmagasságban volt a műved:-D És még anno, nem is a blogokon, hanem az NLCafe-n vérre menő viták voltak arról, hogy miért is lett első az első helyezett:-DD Aztán jöttek a blogok, amik szétzilálták a közös topicokat, aztán meg a facebook, ami szétzilálta a blogvilágot.

És igen, régen program volt a kiállítás közös megtekintése. Vidékről is felutaztak a hímzős csajok, hogy együtt nézzük, együtt kritizáljuk, együtt drukkoljunk a másiknak és együtt keressünk újabb és újabb szépségeket aztán a boltban.

Egy ideje én már nem vásárolok. Van annyi cuccom, ami a nyugdíjig elég:-D Ha lehetne hobbi-időt venni, na ezért párszor fizetnék. De mindig örömmel megyek be a Keresztszemes üzletbe, hogy tátogjak, végignézegessem a friss kollekciót. Ha szerencsém van, akkor gyerek sincs velem és élvezhetem magamban a nézelődést.
Még mindig megdobogtat egy-egy Dimensions készlet, Maia, Lanarte, mostanában Riolis készlet. A friss Mirabiliákat követem az oldalukon, sosem tudok velük betelni. Hah, láttad azt a két borzasztó Mirabiliát, amit valami noname cuccal, hihetetlen módon hímzett meg valaki? Na ő nem nézett körül, hogy mégis egy ilyen képet nem így kell hímezni? Dupla szálas fekete kontúrral!!!!

Egyébként én sokáig nem értettem, hogy miért van kiállítás a Camponában és a Westendben is. Miért van két különböző tulaj, mikor váltak szét, vagy nem is voltak egyben? Miért nincs már a Westendben kiállítás? Na mindegy...

Facen nem vagyok tag. Remélem azért látsz ott annyi szépséget, ami kárpótol a stílusért.
Puszi!