Blogarchívum

Translate

2018. augusztus 4., szombat

Kánikula

miatt kicsit lelassultam a himzéssel . Vannak napok, mikor a rá sem nézek a varrásra, csak próbálom túlélni a napot. Sőt, a csizmát is kicsit hanyagoltam, mert apró ajándékot kellett készítenem , de nem tudtam dönteni, mit is adhatnék, hogy szép legyen, de ne túl nagy ajándék . Két ötlet jutott az eszembe , és mivel nem tudtam dönteni, mindkettőt elkészítettem. Bár végső formáját még egyik sem nyerte el , de a himzés elkészült , még a múlt hétvégén . Mind kettő Renato Parolin munkája !
Ez egy csokoládés szíves doboz tetejére készült, most DMC fonalakkal.

Ez pedig szemüvegtok szeretne majd egyszer lenni, ha lesz erőm kibányászni a varrógépet. 
Sajnos , először a keretet kezdtem el az előírt színnel, de mire a virághoz jutottam, már nem szerettem volna narancssárga virágokat , így minden színt  megváltoztattam . Így éreztem a sajátomnak . 
A csizmával is haladtam valami kevéskét .

Nem nagyon szoktam kajákról képeket posztolni , de a héten a Lidliben spanyol hét volt , és mivel van ismerősünk arról a tájékról , nem tudtam ellenállni, és kipróbáltam , vettem pár ottani ízt .
Ma , előfőzött mirelit  kékkagylóból készítettem "Csőben sült burgonyás kagylót "
Számunkra is elfogadható hozzávalók kellettek hozzá . A végeredmény igazán kitűnő lett 
Kihagytam a petrezselyem zöldet, és a chili paprikát , és kecskesajt helyett füstölt sajtot reszeltem rá .
A Férjem eleinte , készítés közben aggódott, bár B  variáción hangosan nem gondolkozott, de ahogy kezdett a finom foghagymás illat jönni a sütőből lassan múlt a szorongása , és pillanatok alatt üres lett a tányérja . Máskor is készíthetek ilyet csak majd 2 csomag kagylóból .:-) 
Jó szívvel merem ajánlani mindenkinek . Egy kis mediterrán íz a nagy hőségben. / és egész lehült a levegő a konyhában, mikor kikapcsoltuk a sütőt. :-) /

2 megjegyzés:

Dóra írta...

Halálos mostanában a sütőt bekapcsolni a lakásban. Én is csak késő este szoktam, utána minden ablakot nyitva tartunk sokáig, hogy legalább nagyjából kihűljön az amerikai konyha.
Guszta lett a kagylós kaja, én is kipróbálnám szívesen!

A hímzések szépek lettek. Én a hortenzia folytatását várom:-D

Tüzes Beáta írta...

A hímzések szépek!
Kajáról meg bátran írj, mert jó ötletet adhatsz.