Blogarchívum

Translate

2020. szeptember 30., szerda

Új táska kellene !

Ez volt az ösztönzőm, már az előző himzésemnél is . De az túl nagy lett kész állapotában. De az anyagos boltban járva , találtam szép zöld vizhatlan anyagot , persze azt is megvettem, mert jó lesz az még valamire :-) Azóta is jár az agyam , milyen mintával kellene összepárosítani . Rakosgattam a napokban a kész himzéseimet -- a kiállításra kerestem valamit -- és a kezembe akadt ez a sokszor elkészített szív .
Az anyagot téli mintához kicsit inkább tavaszinak érzem , de azt hiszem, jó párost fognak alkotni egy újabb táskán . Kellett fonal utánpótlás az Ariadne fonalaimból , így esténként, ha elfárad a szemem hímezni , kis fonal feltekeréssel múlatom majd az időt .
Vettem még valamit, amit még nem próbáltam , csak olvastam róla
Viasz! A fonalat át kell húzni a nyíláson, és akkor nem fog örökké összecsomósodni ? -- én rengeteget küzdök vele , majd minden munkámban szétvágás, visszabontás , mérgelődés van miatta , néha többször is. Remélem, megszűnik ez a probléma a segítségével. Majd beszámolok a tapasztalataimról -- hátha elolvassa valaki :-) Már hetek óta keresgéltem a neten, a mintáim között, hogy megleljem az idei évi himzett karácsonyfadísz mintáit. Rengeteg ötleten átrágtam magam , de a végén a jól ismert , kedvelt tervezőmnél kötöttem ki,Veronique Enginger mintái lettek a nyerők . Kicsi, de nagyon munkás minták, de öröm őket varrni . Megmutatni sajnos nem lehet őket, mert a barátnőim is járnak erre , és nem szeretném idő előtt leleplezni magam. De egy terítő kezdeményt azért mutathatok -- ez is Enginger minta , egy régebbi újságból, amit most én megpróbálok átszínezni a saját izlésemre .
Nem nagyon látszódik a képen, de a fehér az csillámos fonallal készült, a csillagba pedig arany szál van a fonal mellé fogva . Szerintetek milyen ? Pakolászás közben rátaláltam a télen félbehagyott kontúrozáshiánnyal eltett munkámat, és szépen befejeztem .
Egyenlőre még nem vagyok nagy barátságban az új blogos felülettel !!! Hiába kezdtem új bekezdésben , helyet kihagyva a következő gondolatkört, Ö csak folyamatosan egybe teszi az egészet . És sajnos azt sem találtam még meg, hogyan tudnék fényképet cserélni , ha már közzé tettem a blogot . De valahogy azért csak érthető lesz amit összehordtam :-) Legyen szép napotok !

7 megjegyzés:

Rita írta...

Teljesen érthető, logikus, amit írsz, ezek szerint sikerült megbarátkozni az új felülettel.

Álomszép a kontúrozott virágod!

agnesordog írta...

Köszönöm Rita !

Tündérke írta...

Bár ez a zöld árnyalat nem karácsonyi szín, de jól illik a szívhez.

Kíváncsi leszek a viaszos tapasztalataidra :)

Ráközelítve látszik is, hogy csillog az arany, úgyhogy élőben biztosan még szebb :)

Jól tetted, hogy befejezted, szép lett a kontúros kép :)

Vera írta...

Ez az alsó befejezett hímzésed... te jó ég... tele kontúrral, és milyen gyönyörűen csináltad meg! Ezer évig élnék, akkor sem tudnám megtanulni, megszeretni a kontúrozást, viszont sok hímzésre kell, ez teszi teljessé .,kiemeli a hímzést!
Már olvastam a viaszról, hisz a régiek is használták, csak feledésbe ment...
Én mindig azt gondoltam, talán én vagyok nagyon béna egyáltalán a hímzéshez is, mert nagyon sokszor gubancolódik össze a cérna... Elég sokszor vágni is kényszerültem, és nem beszélve arról, hogy észre sem vettem, hogy bog van a hátoldalán, nem is kicsi.
Vagy a cérnára fogtam, hogy nem minőségi.Nem mertem rákérdezni sem, mert olyan sok a profi hímző, és sosem merült fel ez a kérdés...
Remélem beszámolsz , hogy mit tapasztalsz cérna gubancolás terén.

agnesordog írta...

Vera !
Ha tudnád, hányszor lesz csomó egy egy munkámon, néha még bele is van varrva , mert már sok felé kanyarodtam el, mire észleltem. De olyankor rögzítem a kiálló hurkot , és megyek tovább. Ha egy szállal varrok, az egy kínszenvedés, ha rossz irányból fűzök be , öltésenként lesz csomó , ha pedig jó sodrat felé, akkor szétsodródik, ha kicsit hosszabb szál van befűzve. De most ez a viasz nagyon jó szolgálatot tesz . Nem figyelgetem a sodrásirányt, csak áthúzom a gyantán , és varrok ! Most egy fél karácsonyi mintánál egy csomó sem lett.

Tüzes Beáta írta...

Majd írj a viaszról!
Nagyon szép lett a karácsonyi szív, és igen, nagyon nehéz párosítani bármilyen anyaggal, mert nincs megfelelő választék.
E. minta jó!
Jó sok kontúrt kellett készítened!
Érthető amit írtál, megy ez!

EL RINCON DE CHELO írta...

Bonitos bordados!!!