Blogarchívum

Translate

2021. július 14., szerda

Nyári hőség !

Ilyenkor ,ha 30 fok főlé megy a hőmérő higanyszála , megjelennek a hőkiütések az újjaimon . Először csak a jobb kezem kisújján az első újpercemen, a köröm körül , majd ahogy emelkedik a hőmérséklet , lesz egyre több újamon . A második újpercemnél , már az újjak belső oldalán, és egyre nagyobbak a dudorok, hiába próbálom nem vakarni öket . Lassan -lassan a nyár végére már a bal kezemen is lesznek dudorok .Ilyenkor már képtelen vagyok tűt a kezembe venni, felfüggesztésre kerül a himzés . --- De valamit muszáj csinálnom , igy kerül elő a horgolás, kötés . Azzal le lehet vonulni a kerti padra az árnyékba , ahol még néha apró szelecske is lengedez . Igy történt ez idén is . Finom kis pamutfonalakkal pedig , öröm a bíbelődés . Mindig a pulóver készítés kerül elő . Tavaly vásároltam egy szép halványkék fonalat , és a pinterest ajánlott egy mintát , így hozzáfogtam
Csak olyan mintát választhatok, ami nem túl átlátszó, mert a Férjem nem engedné felvennem .A próba darab után ennek álltam neki .De sajnos , Anyukám mondása szerint "már rád egy zongoraterítő sem lenne elég " így inkább csak a fél elejéhez fogtam .Majd néhány nap múlva egy másik motringból elkezdtem a másik fél elejét is horgolni, mert máskor már megtapasztaltam, hogy legközelebb már nem tudok ugyanolyan szorosan- vagy lazán kötni, horgolni, igy a két eleje nem azonos sorszámú .Ami egy kötésnél még esetleg elnézhető, de egy horgolásnál már nem megengedhető . De megakadtam, mert alul csípőnél pont jó, de a derekamnál már bő, de a cicimnél meg nagyon feszülne ez így --- hát félre tettem --ezt is. Nem tudok annyira horgolni, hogy ezt meg tudnám oldani . Persze vannak a kincsesládámban ebből a tipusból is félbe maradt dolgok, így egy nagyinégyzet horgolását folytattam, és kitaláltam, valahogy pulcsivá alakítom , saját kútfőből.
Még majd az elejeközepére is kell valamit odabiggyesztenem , mert így túl kivágott és nagyon széles . Azt gondoltam, amíg elérem a megfelelő eleje hosszát, addig a 3 oldalán körben dolgozok,utána majd csak hosszában , és az egyik oldalánál fogom összehorgolni a két oldalt . De pár évvel ezelőtt vásároltam egy horgolásminta leírást Fekete Zsófitól , amit akkor sem én , sem a barátnőm nem tudtunk megfejteni . Most feldobta a Face, hogy valaki ebben a bizonyos pulcsiban feszít ! -- Ha neki sikerült, nekem is mennie kell , gondoltam . És mivel kaptam ajándékba pár kiló vékonyszálú fonalat , így nekiduráltam magam . Jól megnéztem az elkészült darabot, és a leírásból amit megértettem , az alapján eddig jutottam
Most megint számomra érthetetlen rész következik , de majd telefonos segítség után hátha tovább is jutok .

4 megjegyzés:

Tüzes Beáta írta...

Haha! Anyukád vicces: zongoraterítő..., nagyon tetszik! Ez rám is igaz.
Az ilyen hőkiütésre a doki ír fel vmilyen ekcéma és gyulladáscsökkentő keveréket, vagy nem. Hívd fel és reménykedj, mert ez túl hosszú ideig tartó kellemetlenség.
Újabban e-mailon is lehet a körzetinek írni, havi gyógyszeradagot így kérek, de más gondomat is leírom. Legutóbb a második oltásomra felejtettem elmenni és a gov.hu nem reagált a kérdésemre: hogyan pótolhatnám? Írtam a körzetinek megtenné-e hogy rendel egy AstraZenekát és még aznap írta, hogy két nap múlva menjek és beadja. Éljenek a körzeti dokik!

agnesordog írta...

Ha enyhül az idő, magától elmúlik :-) Már sok éve élünk együtt, és nem volt rá semmi szer . Most talán a gyömbér reszelés kicsit visszahúzta öket .

Rita írta...

Az első minta nagy kedvencem, bár én kötöttben láttam.

Vera írta...

Ez a nagy hőség, senkinek se jó...Milyen sok allergia van tőle.Remélem már , jobban van a kezed...