2011. július 25., hétfő

Travel Memories

avagy, legalább emlékezzünk, ha már nem utazunk?  Most épp arra, milyen is volt Párizs utcáit róni. Akkor is épp szakadt az eső, mikor ott jártunk . -- Persze ezért a himzésért, és emlékezésért Newsee a felelős !
Miért pont kettő másik Párizsos Dimensions képet vett meg :-) és én miért is ajánlottam fel, hogy varrhatnánk közösen SAL-ban. Tehát ezért van ez az egész !
Elő kellett keresnem azt a 2 másik képet a rengeteg közül, és akkor már ez is a témába vágott , és ezt megtaláltam ! A múlt héten tologattam ide oda őket, megint mibe is akarok fogni??? 18-as Aidán 3, 4, 5 szállal hímezni?
Á--- nem, dehogy , megy vissza mind a dobozba. De csak nem hagytak békén!!! Minek van annyi készletem, ha egyet sem varrok meg?  Szombat reggelre győzött a himzés  a lelkiismeretemmel szemben. Hiába viaskodtam, meséltem el,magamnak,  hány félbe himzésem is van? kötés, horgolás !!!!! Mindegy volt !!!
Vettem elő rámát, fűztem fel a fonalakat, és hajrá ! Szombat estére itt tartottam ! Vasárnap főznöm kellett,
nem haladtam nagyon :-(
De ma délelőtt belehúztam !!
A végén 14-es Aidára esett a választásom, mert ebbe is alig tudom belefeszegetni az 5 szálas félkereszteket.
De meglepő módon, nem olyan csúnya, mint vártam :-) Sajnos megint görbülnek el a 28-as aranytűk, de nélkülük nem is tudok varrni. Nagyon okos volt, aki kitalálta azt a hornyot bele ! Az 5 szálasat azzal a tűvel varrtam, amit a készlethez adtak, de annyit húzogattam a szálakat, hogy egyformán fogyjanak !!! Ne centinyi eltérések legyenek a fonalvégek között  mikor elvarrok egy szálat :-( Az aranytűnél erre nincs szükség !! :-))))
No, megyek tovább emlékezni!
Szép hetet mindenkinek !
Csodás színei vannak, a keverés hatása adja ezt a különleges színt.

6 megjegyzés:

Anne írta...

Szia. Gyönyörű szép lesz. Párizsról mindig olyan szép minták vannak, mind olyan különleges, bezzeg Londonról nem lehet kapni olyan könnyen. :(
További jó öltögetést. :)

Newsee írta...

Tudtam én hogy nem hagy nyugodni :-) Én is beleböktem a madarasba hogy megnézzem a félkereszteket és szerintem nem vészes az 18-as anyagon sem.
De ez a kép nekem is szerelem volt a javából!

agnesordog írta...

Nem is tudtam, hogy már szeptember van !
Bár az idő szerint azt is gondolhatnánk.

Magdi írta...

Én is csak az esős Párizst ismerem, 5 napig szakadt! Lehet, hogy ott mindig esik???
18-as Aida meg az 5 szálas félöltés, mit mondjak, izgalmas lehet!

mannamari írta...

Na ez nálam is itt lapul Newsee jóvoltából. Helyesebben csak a minta és a fonalak maradéka, de én is kacérkodnék az elkezdéssel.

goblen írta...

Megérte nekifogni. Nagyon szép lesz. És ha ilyen tempóban haladsz, akkor már akár pénteken viheted is a keretezőhöz, vagy készre is varrhatod. :)