Blogarchívum

Translate

2017. június 5., hétfő

Takaró 4

Ugyan már kész van 20 kocka, de még sincs egy sor sem kész , mert nem jó színvariációt készítettem
Eddig csak úgy, ahogy kigondoltam, úgy variáltam a színeket egy -egy kockán belül, de mikor az összeforgatás következik, akkor már nem jól esnek a színek egymás mellé . 
Azután más probléma is előadta magát --- eddig azt tudtam, ha háborog a lelkem, a himzésemen is azonnal látszik , összeakadnak a szálak, nem találom el a sarkakat ., stb ............. na de hogy ez kötésnél is ennyire látszik-- azt nem gondoltam !!!!!!
Itt a lábam bal oldalán lévő 3 kocka olyan csálé , de olyan !!!! hogy ha jó lett volna a színe, akkor sem varrtam volna a többi közé ! :-( Még a méretük is eltér ! 
Ezért tegnap reggel tudományos munkába kezdtem --- papíron lerajzoltam a négyes kockát, hogy nehogy egymás mellé kerüljenek azonos színek a következő kockánál . És ekkor döbbentem rá, hogy ami kockát 4x kötök az nem a bal felső egyes, hanem a kettes , tehát ezért nem volt jó az előzőnél a színválasztásom , mert én a felső egyeshez igazítottam a színeket . 
Most már okosabb vagyok ! ? ezt a hibát nem követem el újra . Viszont ez sem vette el a lelkesedésem, töretlenül készítem a maradék 79 kockát is :-) 
További szép napot ! 

4 megjegyzés:

Emese írta...

Nagyon szépek a kockák és kitartást, ne add fel!
Ha megint háborog a lelked,akkor majd bontsd ki a három kockát - de leginkább azt kívánom, hogy ne háborogjon! Sokat gondolok rád, sok puszi!

Tüzes Beáta írta...

A mindenit! A terv készítése jó. Most már sínen vagy. Maradék 79 kocka? Hajrá!

Tüzes Beáta írta...

Ja! Ami kész van az nagyon jól néz ki.

goblen írta...

Szép lesz! Kitartást hozzá, már csak 79 kocka van hátra, vagy már kevesebb is azóta.
Amúgy mindig utólag jön rá az ember, hogy mégsem elvesztegetett idő lett volna az előre tervezés. :)