Blogarchívum

Translate

2017. november 3., péntek

Gondolatok erről -arról !

Míg délelőtt a karácsonyfa terítőm készre varrásán szerencsétlenkedtem ,
elgondolkodtam , hogy tiszta hülyeség ez az egész ! Hisz azért himzek, hogy kellemesen, jól töltsem a szabadidőmet de aztán mindíg valami ismeretlen új dologgal kell megküzdenem , hogy végső formába öntsem a himzést . Tehát én állítom saját magam elé az újabb és újabb nehézségeket, ahelyett, hogy meredten nézném a televízió --"jobbnál-jobb " műsorait , folyton szerencsétlenkedem valamin, ami nem is okoz örömet. Mint most is ! Hogy lesz kör a kör ?   Hát ez sehogy nem lett az , de aki körzővel nézi, az megérdemli, hogy meglássa, hol, mennyivel tér el , és megengedem, hogy leüljön, és szebbet alkosson .
Persze, ha kezdés előtt ismerem azokat, amikre most rájöttem, biztosan jobb lett volna !
Most akkor másnak okulásul, hogy könnyebb legyen a varrás .
 - Az anyag : a himzés fesztávolsága 85 cm, tehát a 140 széles anyag 1 méteréből szebben, több              ráhagyással kijött volna, ha nem szálára kezdem, hanem keresztirányban ! Több távolság marad         volna a széle és a himzés között, és így  lehetett volna kerek !
   A himzés alá tettem egy régi lepedővásznat, hogy a hátoldal mintája ne üssön át -- legközelebb ezek szélét cikk-cakkal össze fogom varrni, hogy kevesebb csúszkálási lehetőség legyen , mert ez a himzővászon mint a csík, hol ide, hol oda csúszmákolt !  LEHET ezért adnak a készletben Aidát hozzá, mert az elég vastag, kemény, nem kell merevítés , nem kell eltakarás , és a himzés is szebb ha nagyobb , hisz a földön van a fenyőfa !
- a hátoldal : nem biztos, hogy jó választás a Loneta vászon . Bár vastagabb, merevebb mint a lenvásznak, de sokkal jobban foszlik is . / De legalább hóembereket ábrázol -- az hogy még piros kék zöld sárga is legyen -- kivitelezhetetlen vállalkozás Budapesten októberben pedig pláne, " Mit akar???? még nincs szezon -- majd decemberben, vagy esetleg november végén lesz karácsonyi anyag !!!!!! papír !!!!!! Szalvéta !!!!!!! /

Tudom, kicsit gyűröttnek látszik, pedig többször átvasaltam, de az átadásig még lesz nyuzgolva, nézegetve eleget, így nem akartam vizessel újra megvasalni , majd december közepén ! :-)
Jó hétvégét ! és alkotás helyett egy kis tv nézős kikapcsolódás-- szórakozás !!!???? Gondoljátok meg !!!! Hátha egyszerűbb mint az alkotás !
8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ági, hatalmas elismerésem a bátor kísérletezéseidért - mert mesés az eredmény! Lehet, hogy a sok küzdelem után most a hibáit látod, de a fotókon egy vidám műalkotás szerepel. :) Nagyon vagány munka!
Brigi

agnesordog írta...

Köszönöm :-)

JuciKa írta...

Így tökéletes ahogy van!! .... Tévé előtt halálra unnád magad, sose lenne sikerélményed.

Rita írta...

Gondold mellé a karácsonyfát, alatta az ajándékokat, a fényeket... Senki sem fogja észrevenni, mennyire kör az a kör.

Vera írta...

Csodálatos lett!!!Le a kalappal előtted!
A videot néztem...Nem semmi... és nagyon jó..Olyan egyszerűnek tűnik és könnyűnek, bár azért van vele dolog../Nekem a még a fülem is festékes lenne/De milyen jókat mondott Edit...biztos készít is ékszereket...Kiváncsi vagyok, és fotókat is légyszí,hogy lássuk és elmond a véleményedet!!!

Tüzes Beáta írta...

Höhö. Naná, hogy ezért küzdesz és ez jó. Szép lett, tökély. Gratulálok!

Mari paz írta...

It is very nice I love

goblen írta...

Nagyon szép lett! Semmi nem látszik abból, amit problémaként leírtál. :)