Blogarchívum

Translate

2017. december 3., vasárnap

Mitől függ a minta választás ?!

Nagyon érdekes kérdésnek tartom, én sokat gondolkodom rajta , mikor épp egy olyat varrok, ami a terveim közelében sem volt  . De még is muszáj volt megvarrnom ! Mint pl a mait is .:-) 

Az ehhez tartozó történet : 
     A pinterest időről időre küld értesítéseket, hogy mik kerültek fel abban a témakörben amikre már rákerestem . Ezeket este átfutom, és van hogy kincsekre lelve , órákra itt ragadok , és van, hogy megállapítom, nincs semmi érdekes -- nahát -- ilyen nap is van szerencsére :-)
 Ez a karácsonyfa épp egy ilyen napon került a szemem elé --- nem láttam benne semmi vonzót , de majd mindenki oldaláról a szemem elé ugrott , bosszankodva tovább mentem, de elgondolkoztam, biztos  oka  van , hogy mindenhol a szemembe ütközik ! Nos ekkor jobban megnéztem és megláttam valamit ! Fehér csillámoson zöld selyem szállal , volt az első variáció , de semmit nem mutatott! Olyan volt, mint minden fenyő ! Jött a fehér csillámoson pirossal ---- rémisztő volt !!!!! 
Mit akarsz te minta tőlem ?????? kérdeztem, és lemondtam róla , szombat este van, beguborodtam filmet nézni --- mintegy 5 percig , majd jött a dobozok szétkotrása , fonal válogatás  !!!!

Csoki barna vászon , és a fonal Anchor 1345-ös színátmenetes . Kékből indulva halványodik 2-3 öltés türkiz után 4.5 öltés citromsárgában áll meg !  Kék, sárga karácsonyfa !!!!! ???
Csodálkozott a Férjem , és IGEN !

Élőben minden kicsit sötétebb, a gyöngyöket kivéve  ,
mint a képen . Pont jó lesz egy csokis doboz tetejére :-)

Kíváncsi vagyok a Ti történetetekre ! MIÉRT PONT AZ ?! 

11 megjegyzés:

Kati írta...

Dekoratív, hatásos minta; és te nagyon szépen hímezel.
---
Az előző bejegyzésedben jogosan kifakadtál.

Dóra írta...

Húú, én nagyon-nagyon ritkán hímzek ilyen kicsiket. Igazából tök kevés időm van már hímezni is, így nem szeretem szétaprózni magam. Nem tudom mióta, de szerintem már évek óta van, hogy vagy befejezek egy ősrégen elkezdett mintát, vagy ha újat kezdek, akkor addig hímzem, amíg készen nem lesz. Ezer éve nem gyűjtök új mntát sem, mert egy csomó készletem van, meg kinyomtatott mintám, amihez minden ketyerét beszereztem. Igazából bármelyik készletemnek neki tudnék állni azonnal, ha lenne még két kezem és sok-sok szabadidőm.
Most pl. felrúgtam a tervem, mert szép színű, gyöngyös cuccra vágytam. Nem tudom miért... De persze ez sem kicsi, ez sem cuki. Én még mindig azok közé tartozom, akik szeretik a Dimensions mintákat, a nagy Lanarte képeket, és hát a Mirabiliákat. A kisebbekkel úgy vagyok, hogy majd egyszer, biztos, csak nem most.
De mikor a majdnem kész képet öltögetem én már tudom, hogy mi lesz a következő áldozat. Ez van. Asszem nagyon tervkövető vagyok. Az egész életemet baromira szervezetten kell csinálnom, talán a hobbimban is egyre inkább ez rám a jellemző. De ha így nem élvezném, tuti felrúgnám a tervet:-DD

Én a facen nem jelentkeztem be egy xszemes csoportba sem. Nem hiányzik. Bár az biztos, hogy a blogokon keveset mutogatnak. És khm... én sem csináltam meg a repülő sütis képet, amit kikuncsorogtam anno tőled...

Névtelen írta...

"Kénytelen" vagyok rajongani. :) :) :) Lehet, hogy hallomásra fura egy türkiz-sárga karácsonyfa, de így kivarrva hihetetlen jól néz ki!!! Merész ötletből a kész munka csodás: visszaadja az ünnep fényét, eleganciáját, játékosságát.
Elnézést, hogy így kívülről véleményezek: szerintem Téged az a minta fog meg különösen, annyira, hogy elkészítsd, ami megmozgatja a gondolataidat, beindítja a kreativitásodat (amellett, hogy szép).
Kíváncsian várom, mi lesz a következő Nálad!
Brigi

Csandi írta...

Hát ha nem "mondod" , hogy kék-sárga ,fel sem tűnik, csak azt láttam , ahogy rá néztem, hogy milyen szép, harmonikus a munkád. Nagyon ügyes vagy:)

agnesordog írta...

Dóra ! Nálad olvastam a tervekről és azok betartásáról ! Ilyenkor megfogadom, én is tervszerűen fogok jövőre haladni --- de hiába ! Valószínűleg Briginek van igaza , nagyon intuitív vagyok és ha elveszítem az érdeklődésem valamelyik kép iránt , onnantól kész kínszenvedés minden öltés . Már akkor is boldog vagyok, ha 1 megvalósul a tervből .

és töredelmesen bevallom, én sem készítettem el a szalaghimzéses képet, amit elkértem ! :-(

Névtelen írta...

Kérem szépen, én nem úgy értettem!!! Jaj, sajnálom, ha félreérthető voltam! Írásban nehezebb egyértelműnek lenni, mint élőben.
Azt látom Nálad, hogy kreatívan állsz a hobbidhoz tényleg - nemcsak a megadott mintát varrod ki, bár az is szép teljesítmény! Folyamatosan megoldásokat keresel, befejezési módokat próbálsz ki, a saját ízlésedre alakítod a képet. Egy hobbinak ez is a célja: örömet okozzon annak, aki műveli. :) Szerencsére sokféleképpen lehet jól művelni, Dóra tervezése épp úgy érdekes és tanulságos, mint a Te intuitív választásod. Ó, a sok terv pedig élteti az embert! Sok örömet a terveid megvalósításához! :)
Brigi

goblen írta...

Nagyon szép, különleges lett! Nekem ez a minta már évek óta tetszik, de valahogy még soha sem álltam neki. Lehet, hogy egyszer, egy "unalmas" zölddel megcsinálom. :)

Rita írta...

Olyan, mint egy kivilágított fa a sötétben!

Régebben volt egy kiívánságlistám a blogon, de letöröltem. Ha nagyon megtetszik egy minta, úgyis megkeres, megtalál engem. Én sajnos inkább hímezni, mint befejezni szeretek, ezért is választok általában nagy mintákat.

Vera írta...

Nagyon szép lett a minta,én is láttam máshol is, ez mégis talán a szín miatt különleges lett,és a végeredmény a befejezés is szuper lett...
Kérdezted mitől függ a minta választás...Nos... én csak a magamról tudok beszélni...van hogy első látásra "beleessem", de tovább lépek, mert minek nekem, de mégis visszatalálok hozzá, vagy inkább többször szembe jön velem...
Például a legutóbbi...ép nálad láttam ,hóember... elkezdtem a neten keresni lázasan... mire eszembe jutott, hogy van egy édes hóember fejem, kaptam a mintát ajándékba...Napokig kerestem... de már a neten is találtam, mire az ajándék mintát is megtaláltam..Végül jó jártam, mert más szép hóembereket is leltem...Bocs hogy hosszú lett!

agnesordog írta...

Kiváncsi vagyok, ezért kérdeztem, és köszi, hogy válaszoltál Verus !

Jucus írta...

Nagyon tetszik a fenyőd! Eltaláltad!

Nálam abszolút eltérő a választás! Vannak egyszer a szerelem-első-látásra-képek. Akkor a kicsik, amik mindig elém kerülnek és felkerülnek az egyszer-tuti-megcsinálom-listára. És akkor jönnek közbe ilyen kis guszták, ami a fenyőcskéd is, hogy most azonnal neki kell álljak. Akkor olyan is van, hogy megveszek egy újságot és csak azért hímzek meg belőle valamit, hogy mondhassam, már megérte az árát :o) Van, amit meg direkt keresek egy szülinapra vagy alkalomra, vagy mert az illető szereti az a virágot pl.