Blogarchívum

Translate

2017. december 16., szombat

Nem az én napom

volt a tegnapi nap ! Amihez fogtam, az balul sült el , leesett, szétszóródott , mellévágódott csálén varródott , és leginkább elszabódott!

Már a múlt hétvégétől készültem, hogy a héten le kell ülnöm a varrógéphez, mert több ajándék  is igy készülne . Persze, mindíg akadt akadályozó tényező, ami miatt -----  jaj, ma nem alkalmas az elmélyülésre !!!! NA DE MAJD HOLNAP !!!!!!!Tegnap muszáj volt leülnöm, hisz a Lányom szülinapja vasárnap van és mivel, már mindenkinek van mndenféléje a családban épp úgy, mint a baráti körben , ezért csak jelképes - éppen csak ajándék a megbeszélés .   Tavaly egy határidő naplót kapott, amit textillel vontam, be és a kezdőbetűje volt csak hímezve .

 Nagyon szerette , mert olyan elegáns volt , amikor az értekezletekre ezzel a füzettel vonult be és kérte, most is ilyet szeretne . Hisz ez praktikus, szüksége is van rá , de mégis lehetek kreatív . Egy feltétel volt csak -- piros legyen.

Mikor ezt megbeszéltük, gyorsan készítettem is a könyvborítóhoz egy szívet, hogy még elegánsabb legyen

Nos ezt a kettőt szerettem volna tegnap összehozni 
Hiába vittem magammal a himzést , ilyen árnyalatú piros- zöld anyagot nem leltem . Ennél a pirosas bordónaál állapodtam meg 
Szépen kiszabtam, megvarrtam , de minden irányban túl nagy lett a lyuk, és az ívek ismét nem nyerték el a tetszésem ./ Ekkor már 2x méret kiszabva / Noa akkor jött az isteni szikra, mi lenne, ha filcből készíteném . Alig hagytam helyet a himzés, és a filc széle között , oh, ezt jónak találtam . Ragasztósray-jel  rögzítettem, körbevágtam hátúl , és vártam, hogy megszáradjon. De valamit itt is mellénéztem, mert nem a könyv középpontjára került a lyuk, és az aláhajtók varrása teljesen összehúzta , szélét, nagyon csúnya lett, így körbevarrtam a szívet, hogy nem mozduljon el, hátha akkor jobban tudom formára  igazgatni a borítót, nos katasztrófálisra sikerült a varrás , de kilyukadt az anyag, és minden javítástól csak csúnyább lett.  Ekkor már 4, órája szerencsétlenkedtem, forgattam, csapkodtam, és rángattam, de csak rólam folyt a víz, eredmény semmi. 

Szépen ott hagytam az egészet ---- nincs borító -- kész, nem tudok varrni !!!!!

Ma reggel leültem a géphez , új adagot szabtam,  /szerencsére telt at 1 méterből /és 20 perc alatt készre varrtam . 
Lehet ajándékozni !


A szív kuka, jól le szabdicsáltam az oldalát majd hímzek másikat valami más formára . 

3 megjegyzés:

JuciKa írta...

Gyönyörű szép a piros anyag és a szívecske is, sajnálom, hogy nem jött össze. Bizony nagyon nehéz ezt a formát varrni, hiszen van benne íves és csúcsos rész is. Ismerve a hozzáállásod a végére szuper ajándék lesz belőle.

Vera írta...

Van igy másnál is... hogy nem jön össze semmi, hiába a görcsölés...más nap meg sec-pec és kész...
Nagyon szép a kis szív minta...majd másra felteszed!

Tüzes Beáta írta...

Francba! Úgy értem kár érte, de megértem. A kész minta, ez estben a szív körvonalát, szélét alapul véve 3( vagy bármennyi) cm vonalzóval mérve, körbe + 1 cm varrásszélesség, akkor követi a méret a mintát. Talán legközelebbre jó tanács. Az ötlet amúgy jó volt.