Blogarchívum

Translate

2019. január 18., péntek

Leesett a kötőtűről !

                                                                          190x130 cm
                     640 sorban 252 szem = 161280 szem  --- eddig ez a legnagyobb munkám :-)

Lekerült a kötőtűről  Tényleg fülig ér a szám, hogy volt erőm befejezni , és nem lom lett belőle . Ha egy tervezős fajta lennék, akár valami csodaminta is születhetett volna , de én csak nekifogtam és kötöttem, míg tartott a sok éve összevásárolt fonalam . Három és fél hónappal ezelőtt kezdtem el, de néha tartottam közben kéz pihentető időszakokat . Inkább úgy mondom, 50 nap volt amit  konkrétan a kötéssel töltöttem, és ez került ki a tűim közül.  Sajnos nem számoltam meg , pontosan hány gombolyaggal indítottam kb 40 motring 90 méteres fonal került bele . Sok mindent tanultam a kötés alatt . 
 - először is , hogy a sor végén kötöm le az utolsó  szemet , és a sor elején csak átemelem , igy egy szép láncszemsort kapok a szélére , ami nem pödrődik be .
-- tanultam több fonal összecsomózási módszert , amiket menet közben alkalmaztam , de a legjobbnak ez bizonyult :-) nincs kilógó fonalszál, és tartós . 
Még azt nem mondhatom, hogy kész a takaró, mert a hátoldala még egy szőrerdő , de az is alakul majd szépen .
 a kezdeteknél csak csomót kötöttem a két fonalra és úgy kötöttem a kockákat , hogy a szálakat közé hajtogattam , de ez nagyon megnehezítette , lelassította a munkám , és nagyon szép sem lett 
Most majd fogok egy szép, nagy lyukú tűt, befűzögetek minden egyes szálat és a szemek között bújtatva fogom elvarrni őket . 

11 megjegyzés:

Tüzes Beáta írta...

Hurrá! Ez egy csodaminta így is. Gratulálok, nagyon jó lett!!!

agnesordog írta...

Köszönöm :-)

JuciKa írta...

Gratulálok a kitartásodhoz!
Szép lett, gondolom jó meleg. Elfogyott sok fonalad, újabbak kerülhet a helyére :)

Tündérke írta...

Nagyon szép lett, óriási munka!

Névtelen írta...

Elismerésem, Ági! Hatalmas munka volt, és remekül összehoztad a vidám, színes téglalapokat. :) Használd egészséggel! :)
Az előző bejegyzésednél én is a kék kockás anyagra szavazok, mert a télies kék-fehérsége mellett jókedvre derítő és lendületes. A fa keret telitalálat! Kíváncsian várom, milyen megoldást választasz. :)
Brigi

Vera írta...

ÁÁÁ nem semmi!Nagyon szép lett és a kitartásodhoz nagy gratula..A szálak eldolgozása egy újabb kihívás lesz, kitartás hozzá!

Rozy írta...

Gratulálok az ügyességedhez és főleg a kitartásodhoz, szuperjó lett a takaró és jók a színek is :-)

agnesordog írta...

Köszönöm Lányok ! Tényleg büszke vagyok magamra, hogy tényleg befejeztem . El sem hiszem, hogy volt kitartásom hozzá ! Kiterítve nézegetem, és boldog vagyok , ja és egy félbehagyott régi takaró kezdeményt próbálok folytatni .

Csandi írta...

Gratulálok ! Nem semmi vagy!

Mari paz írta...

Muy bonita y alegre un beso

Bejus70 írta...

Hűűűű! Azért ez nem semmi! Sőt, fantasztikus munka! Gratulálok kitartásodhoz! Meghozta gyümölcsét, nagyon szép lett a takaród!