Blogarchívum

Translate

2019. szeptember 13., péntek

Takaró horgolás !

Akik figyelemmel kísérik a bejegyzéseimet, olvashatták, a takarókhoz való különleges vonzódásomat . Én magam sem tudok rá valóságos okot mondani -- lehet egyszerűen prózai oka . Mindig szerettem a fonalakat,így ha lehetőségem volt rá, be-begyűjtöttem belőlük némi készletet , ami sose került igazán feldolgozásra , mert 6-8 kész munkánál több nem jut az eszembe, viszont tucatnyi van kötőtűvel elpakolva, hónaljig kötve :-) Ehhez a készlethez keresem, kerestem a megfelelő mintát a neten. Ne legyen szedett vedett hatású, és mégis fel lehessen használni valami hasznosra a meglévő készleteimet.  A vastagokból 2 éve indult egy variáció , ami félbe maradt az összeállítás csúnyasága miatt . Most sikerült találnom egy nagyon ígéretes darabot . NEM KELL 500 szemet horgolni 600 sor magasan -- és még is takaró lesz belőle egyszer.
Régi himzős társaim alkotásán akadt meg a szemem . Kiderült, egyikük olyan jól tud horgolni, hogy egy kép alapján megalkotta a leírást hozzá , és egy csoportban a /facen / megosztotta az 5-letét , és így készült a takaró, amin megakadt a szemem . Persze az övék különleges, szép alkotás, hisz mind ahhoz vásárolt, gyönyörű színekben pompázó takaró. Az enyém megint csak itthonra -- jó lesz az nekem -- címmel készül. Mert ugye KÉSZÜL, hiába mondtam, hogy előbb be kell fejeznem a velencei lagúnámat
és teszt pulcsit .
 De nem hagyott nyugodni !!!!!!!!!!
Mondhatnám azt, hogy patchwork horgolás , és nem állnék távol az igazságtól .
Kockákból , és 3 kockányi csíkokból áll össze a takaró , addig ismételhetjük, míg elérjük a kívánt méretet . A kezdése egy 6 soros nagyi négyzet ,  majd oda-vissza haladó sorokkal horgolunk 12 soron keresztül  . Nekem kicsit lazára sikeredett a kezdés, de már mire érzékeltem , hogy nagyobb mint a többi , már sokat kellett volna lebontani, és hajt, hogy lássam a minta alakulását . Még csak 2 napja próbálkozom :-)  Olyan, mint a fonás . egy felül, egy alul :-)  Mivel folyton változtatva  van a horgolás iránya, így kicsi a valószínűsége a nyúlásnak !  De majd meglátjuk !  Ez most próba , az itthoni fonalakkal, amik nem is mind egyforma összetételűek,  de majd a következő jobb lesz ! 

5 megjegyzés:

JuciKa írta...

Szépen alakul a hímzett kép, takaró pedig különleges lesz! Fonal vásárlás ismerős, évek óta nem nagyon kötöttem, horgoltam , viszont fonalam van bőven :) Mostanában figurákat készítek hogy fogyjon a megvásárolt készlet, látod mindenki másként csinálja :) :)

Tüzes Beáta írta...

Érdekes a kockás-csíkos! Csak úgy, ötletszerűen? Jó nagy gyakorlatod van!

Palkó írta...

Ez a takaró-ötlet nagyon tetszik, nekem is van "némi" maradék fonalam. Esetleg kicsit részletesebben hol lehet megtalálni a leírást?
Köszi!

Válasz a nálam hagyott megjegyzésedre: Bp-en élek, soha nem laktam külföldön, nem tudnám elhagyni Magyarországot :)

agnesordog írta...

Sajnos a minta már sehol sem fellelhető, mert a készítő letörölte :-( / veszekedés miatt -- mint minden facés csoportban :-( :-( / Én is csak az itt leírtakat tudom , bár én láttam a kész takarót , amit azóta nem találok :-(
Ott a csikok 3x4 soros világostól sötétedő csíkokból álltak össze, ami még dobott a fonás mintán , mert az alap -- minden 2. kocka fekete volt -- ami nálam a sötétkék. Remélem tudtam segíteni .

Mari paz írta...

Preciosos trabajos Venecia me encantó fui hace tres años es una ciudad mágica me encanta ese diseño de Venecia va a quedar precioso .un beso