Blogarchívum

Translate

2019. november 21., csütörtök

Szöszmötölök !

A két csizma 14-es Aidára volt hímezve , eleinte itt is alig találtam meg az öltések helyét , mert kisebb lyukhoz volt szokva a szemem . Már elfelejtettem, milyen rettenetesen kemény is tud lenni egy Aida ! Persze a zokniknál muszáj, hogy ne rogyjon be , hanem szépen , mereven álljon . Utánuk, szépen elővettem a kedvenc apró lyukú anyagomat , amin napokig folyattam ki a szemem ezeken a sötét, esős napokon , mert most túl kicsi a lyuk !!!!!!
Partedli szeretne lenni a legkisebb uncsikámnak . Míg kínlódtam rajta , próbáltam megfejteni a saját ötletemet , miért is angol feliratosat választottam , hisz ők magyarok, és Németországban élnek . Persze , németül nem terveznek semmit, akárcsak magyarul sem . Így teljes nyugalommal tettem félre . Nem lesz nagy tragédia , ha mégsem készül el .  Kerestem 14-es Aidás mintát . Kezembe akadt egy rég vásárolt kedvenc készletem 
amiből egy körömnyi már meg volt varrva . Azt folytattam , de megint nem néztem, csak mentem a fejem után . Középen kellett elkezdeni , a szívnél , és a leírás szerint 3 szállal kellett varrni . Régen úgy is tettem , de nagyon csúnyának találtam az öltéseimet és abbahagytam . Most folytatáskor örvendeztem, milyen nagyon ügyes is vagyok, mert most szép egyenletesnek találtam amit most varrtam . De csak rövid ideig tartott az örömöm, mert rájöttem, a turpisságra , hogy most csak 2 szállal varrtam -- tehát kivagdostam a már belevarrt 3 szálas részt , megúsztam anyag szétvágás nélkül . De ahogy a sok szál egy egy saroknál összeért , bizony bele-beleböktem néhány más színű szálba . Tehát a mostani munkám sem szép , és a paszpartut nem is találtam meg , félre dobtam 2 nap kinlódás után .
És most , azóta nagy szorgalommal egy plasztik rénszarvast gyártok . Orosz minta , és nem csak eleje, de hátoldala is van a mintának . Én mindjárt a hátával kezdtem, nehogy lustaságból, csak az eleje legyen kész nálam 
És úgy határoztam, mindjárt menet közben fogom kontúrozni is . Ugyan a szarvasok szerintem szép barna szeműek, de ennek meghagytam a tervező által kigondolt kék szemet . A szarván majd gömbdíszek fognak lógni , a nyakában csengő . Nagyon tudom díjazni, hogy van magyar bolt , magyar Lány, ahol meg lehet vásárolni a szebbnél szebb mintákat, készleteket .
Már egész jól állok a karácsonyi ajándékok gyártásával , becsomagolásával . Szeretek mindent előbb elkészíteni , bár a határidők, amit szabok magamnak, azok szoktak gyorsabb munkára sarkalni . De ez a sajátom lesz , így mindegy mikorra készül el . Már kicseréltem az őszi díszeket az ablak körül karácsonyiakra , de szívesen himzek egy-egy újat is minden évben, hogy ne legyen mindíg ugyanaz . 
Kellemes készülődést Mindenkinek ! 

2 megjegyzés:

Tüzes Beáta írta...

Én nem szeretek plasztikra hímezni.
Az a hóember nagyon vagány!

Vera írta...

Újabb hóember!Nagyon szuper lesz, ha elkészül!
Nem ismerem a plasztikot!