Blogarchívum

Translate

2010. október 31., vasárnap

Kötés, horgolás

Mostanában, a kötős, horgolós dolgok kezdenek érdekelni. valamikor régen, mikor a gyerekeim kicsik voltak, nekik rendszeresen kötöttem pulcsikat, de mikor a lányomra is már akkora kellett volna, mint rám, abba maradt ez a dolog, és egyébként sem volt "trendi" magunk készítette pulcsit viselni. Rápasszoltam Anyára, ha megtetszett egy egy darab, kösse már meg nekem.  Így nagyon rég készült tőlem bármi is kötve.
      Pár éve, mikor kitört a Kyri kendő kötési láz, nem fertőzőtt meg, mert nem vagyok már olyan csajos ruha hordó, mint régen. Fő elvem az egyszerű, vasalást nem igénylő holmik hordása. Néha már én is rötyögök magamon, mikor újra csak a régi darab felé indul el a kezem a szekrényben, mintha csak az egy lenne , mint az egyenruha.
        Amikor megtudtuk az Unoka érkezését, neki álltam, sőt be is fejeztem a kocsitakaróját, kötve, mert a horgolás nem sikerült ! De már 2 emberrel is lebeszéltem, megmutatják, mit nem csinálok jól, hátha sikerülne az a szép, szívecskés horgolt takarót elkészítenem. Nem tudom, kivel sikerül előbb találkoznom.
        Amikor a múltkor Mülleréknél jártam, vettem egy motring cirmókás fonalat, sapka kötésre gondolva.
Ja és persze azért, mert nem volt több belőle! De olyan szerencse ért, mikor Dunaűjvárosban jártunk, az ottani boltban találtam hozzá még 2 motringot , így nagyobb az esély rá, hogy elég legyen.
       Klári a multin zokni kötés tanításba kezdett, és engem sem hagyott a dolog hidegen, csak meg kellene tanulnom . Igy gyorsan vásároltam is hozzá, pár motring 75% gyapjú fonalat az Aldiban. Gyorsan hozzá is kezdtem, egy  V kivágású pulcsit kötni magamnak. Sokszor fáradt estére a szemem a himzéshez, de még kötögetni tudnék, mert ugye nem ül le az ember a tv mellé, hogy nincs semmi a kezében ! Remélem, 60 deka elég lesz, mert nem volt több ilyen szin összeállítású csomag a boltban. Majd szépen lassan haladgatok vele.
       Ennyit a zokni kötés megtanulásáról !

3 megjegyzés:

Bernadett írta...

Nagyon szep fonal.:)Jo kotogetest hozza a tv elott.:)

Kicsiny Györgyi írta...

Szép lesz. Hozd el szombaton a talira.

nagyi írta...

Nagyon ügyes vagy! További szép munkákat, kötögetéseket kívánok.