Blogarchívum

Translate

2011. október 9., vasárnap

Befejeztem

a sálat, kész a mamusz, de most mit is kellene csinálnom?





Ebből a csodás finom gyapjú, pamut keverékből , amit ajándékba kaptam Annamaritól, köthetnék kesztyűt, ha tudnám, hogyan kell :-(  Olyat, amit zongora kesztyűnek hívnak. De még csak készet láttam, azt, hogyan készül, nem tudom :-(



                                       Vagy ebből a gyönyörűséges zöldes sárga selymes puhaságból köthetnék,
ha tudnám, mit is lehetne kötni 4x 130 méterből . Ennyi maradék volt az üzletben belőle, de nem tudtam otthagyni. Volna valakinek ötlete? mihez is elég ennyi fonal? Próbáltam rákeresni a neten, de már nem találtam ezt a fajta fonalat, csak a kis tesóit. Muszáj volt abbahagynom a keresgélést, mert ennyi gyönyörű --- aranyárban árult fonaltól a szívem oda lett.
Megyek , előveszem a jól bejáratott hortenziámat, és bököm tovább :-)
Jó időtöltést !

6 megjegyzés:

Newsee írta...

Tegnap sikerült beszerezni valami szépséget a sarki boltban ? Egyébként milyen a zongora kesztyű? Én elkezdtem egyet kötni egy Praktika minta alapján, de félbe maradt, besorolódott a MUKK-ok közé.

agnesordog írta...

Sajnos a bolt 16-kor bezárt:-(
A zongora kesztyű, pedig az az ujjatlan tipusú :-) De majd keresek mintát hozzá :-)5 tűs változat!

Huligánlány írta...

Ági, a zongorakesztyűhöz először csináld meg a passzéját (a méretet taléld ki te, én a két sima-két fordítottat szeretem, utána válts eggyel nagyobb tűre.
Közz a magad választotta mintával a hüvelykujj alja tövéig, utána el kell kezdeni szaporítani egyik oldalon, hogy a hüvelykujj beférjen, amikor elértél odáig, hogy elég magas a hüvelykujjnak, akkor egyenesen láncold le azokat a szemeket, amiket szaporítottál, fogd újra össze körbe, és köss végig, amilyen magasra gondolod. A végén megyint passzé, hogy ne pöndörödjön fel.
Én úgy szoktam, hogy egyszerre kötöm/horgolom a párat (nem soronként, hanem egységenként, pl. passzé mindkettőn, szaporításig mindkettőn, leláncolásig mindkettőn, stb), igaz, ilyenkor át kell esetleg szedni másik tűre, de nem tévesztem el... vagy felírod, hány sor, és reménykedsz, hogy tudsz számolni :-)

Van horgolt mintás, de a másik gépen, holnap tudom feltenni.

Huligánlány írta...

Vagy értelmesebben, egy link

http://ahamaa.blogspot.com/2010/09/kotosuli-zongorakesztyu.html

Zsuzsa írta...

Á, zongora kesztyű.... ez is már évek óta tervben van!

Emese írta...

Nagyon szép lett a sál! A zongorakesztyűt pedig Cili leírása alapján biztos szintén gyorsan elkészíted :) Én gyerekként kötöttem 5 tűvel zoknit, kesztyűt - most újból kéne tanulni, hogy megint menjen..