Blogarchívum

Translate

2012. március 1., csütörtök

Gondolatok

Vannak napok, mikor szigorúan ragaszkodom a himzés leírásokhoz, mert hisz azt szeretném, ha olyan lenne, mint a kép, ami megtetszik. Vagy összevásárolom a hozzá  szükséges dolgokat, és akkor soha nem lesz az adott képből semmi, mert ki emlékszik már arra, hogy melyik himzéshez is rendeltem ezt a most megérkezett gyöngyöt, majd hónapok múlva érkezik az adott színű anyag , stb.....
Tehát akkor az az eljárás, előpakolok mindent a kincsesládámból, nézem a képet, és összeválogatom a hozzá épp aznap nekem tetsző , --itthon lévő -- fonalat, gyöngyöt, anyagot..... stb, és elkészül a kép !
Tegyük fel sikeres az összeállítás, elajándékozom, de azért magamnak is szeretnék olyat, újra előpakolom a cuccaim,- néhány hét múlva,  és halvány elképzelésem sincs, mit is kellene választani, és csak áll az agyam, és nem sikerül még egyszer a csoda-- mármint az alkotás ! :-( lehetetlen színek kerülnek, szörnyű anyagra :-(((( még a himzéstől is elmegy a kedvem. mint most is :-((((

Tavaly, Anikó kereste ezt a helyes kis tavaszi képecske alapján a leírást -- meg is találta- sőt én is :-)
és most hozzákezdtem megvarrni. Hosszasan nézegettem, majd nyomtattam ki a kulcsokat , mert sehogy nem találtam a hozzá tartozót, azután, csak összehoztam valamit !!!! egy szörnyűséget !!!!
Már a halványkék, fehér pöttyös tojás varrása közben is járt az agyam, de mikor a madár lábához érve, valami alig használt /327/ szörnyű lila következett volna, már beadtam a kulcsot !!!!! -- nem baj, majd én !!! összeválogatok !!! Nem lévén ornitológus, választottam, egy világos sárga színt, odavarrtam, majd kifejtettem, mert nem ilyen sápadt citrom egy madár lába !!! --- persze , mivel félek a madaraktól, így a csirkeláb az, amit egyáltalán közelről láttam, még gyermekkoromban !!! :-)))





 Így varrtam egy sötétebb sárgát, jó ez maradhat, majd egy sárgásbarnás a hasa aljának -- először brandy, majd marple sirup, majd ez, és egy ecrű, de a madarat már 1x kéknek láttam, de szörnyű kék lett, majd mire este lett, befejeztem az odavarrás kifejtés játékot, és --- őt elengedve, tovább haladtam egy újabb kép felé !
Bár már ezen is túráztam 2-3 kört, lehetséges, hogy lesz belőle valami, ha más nem is, próbarongy biztos !!!
További szép napot !

1 megjegyzés:

Sofie írta...

Nekem nem tűnik próbarongynak, szerintem szépek a színek eddig...bár nincs előttem a kész kép, hogy milyen lesz. Hajrá:-)