Blogarchívum

Translate

2016. február 28., vasárnap

Horgolás !?

Nem tudom, emlékszik-e még rá egyáltalán valaki , de pár éve elkapott engem is a horgolási hullám !  :-) Nagy vehemenciával fogtam hozzá, mint mindenhez, de a himzést kivéve, minden felől hamar lanyhad is az érdeklődésem . Nos a takaró horgolással is így voltam, vagyok.  Jó sok bejegyzést néztem végig, mire rátaláltam, hol is mutattam utoljára az állást !

Igen állást mondtam, mert azóta csak ide oda rakosgattam a dobozt a polcon,/ amiben tartom a kezdeményt / ha kerestem valamit.
Az idén télen nagyon sok ismerősöm, barátom fogott bele a Facebookon terjedő hőmérséklet takaró elkészítésébe . Elég sokat nézegettem a bejegyzéseket, töprengtem, hogyan is valósulhat meg egy ilyen takaró, hisz ki ér rá naponta egy teljes sort horgolni, kötni , hisz 4-500 szemről beszélünk. Persze nálam , már ez a szám elegendő az elrettentéshez, nem hogy még 20-25 motring fonal vásárlással is tetézzem az élményt. :-(  De a sok nézelődés, látott haladási állapotok szégyenkezésre is késztettek -- hogy-hogy ezt munka mellett képesek készíteni !!!!!! én pedig sehol sem tartok a saját takarómmal, amihez, már a fonalak is rendelkezésre állnak . Mikor most előbányásztam , és jobban megfigyeltem , jöttem rá, azért is tettem félre, mert nem tetszett az alkotásom--- ki tudja, mikor, milyen megfontolásból, de egyszer csak elkezdtem egyszer a színén, egyszer a visszáján horgolni , és így a kockák nem túl szépek / barnák /  Legutóbbi találkozásunkkor megfigyeltem Adél hogyan is horgol, hogy a színén marad, és nem kerül át a visszájára ---- nos azóta én is így csinálom--- igen, megint csinálom :-) esténként, horgolok egy négyzetet, mert így azért előbb utóbb CSAK elkészül :-)
Tudom, nagyon nagy trehányság, de nem bontottam le a rosszul készítetteket, csak egyszerűen normálisakkal folytatom az oszlopaimat
Nahát , 2 sor, oszlop készült azóta , ja persze, most varrtam rá a világosakat , és már horgolom a következőhöz a barnákat .

3 megjegyzés:

Rozy írta...

Jó lesz ez :-) nekem a színek tetszenek nangyon. Engem is piszkál a horgolás, de én nagyao-nagyon kezdő vagyok. A bejegyzésed adott egy lökést, hogy előkotorjam a horgolótűimet :-)

agnesordog írta...

A bejegyzésemből azt hiszem kiérződik, hogy én is nagyon kezdő vagyok, de az nagyon jó érzés, ha ennek hatására Te is kedvet kapsz -- ismét . Szerintem jók az ilyen kicsi inspiráló lökések :-)
Jó próbálgatást Neked is !

Bobalany írta...

Hajrá, Ági, nagyon szép lesz..!