Blogarchívum

Translate

2016. november 10., csütörtök

Ma megint kicsapongtam !

Már 2 napja nem volt himzőtű a kezemben . Tegnap reggel úgy ébredtem, hogy MOST felfordítom a lakást, ablakpucolás, függönymosás , nagytakarítás lesz . Sajnos be kell vallanom, már nem vagyok a régi , a harmadik ablak után úgy reszketett a karom, hogy a függönyöket nem is bírtam felcsíptetni , pedig valami csodás fehérítő, vasalást nem igénylő kutyulékot sikerült találnom, ---hogy tényleg !!!  A hálószobai múltszázadi nejlon függöny olyan mint újkorában , és vasalni sem kellett ! Hip, hipp hurrá ! éljen a csodás Ibéria függönyfehérítő lötyi  . Gyorsan ráköltöztek a csillogó ablakaimra a hóemberkék, és a szánkón ülő Télapó is . De már a nappali félfal  koszos ablakaira feltettem a tiszta függönyt -- persze vasalás után -- mondván ezt majd eltesszük legközelebbre . Már az is egy tortúra , hogy kiszabadítsam a helyet, hogy az ablakig elérjek , és már nem volt erőm megpucolni őket . Bár a redőny nem sűrűn van felhúzva, mert betűz a nap egész délelőtt , így csak az egyik keskeny rész van félig felhúzva , talán nem is olyan ...
Délután pedig csak ültem, de inkább feküdtem, és néztem a legújabban felfedezett sorozatot a - Rosewood-ot . Szimpik a szereplői , fogom nézni .

Ma pedig ismét az Unokámmal töltöttem a napot , megcsodáltam a dédikémet , mekkorát is nőtt az elmúlt 3 hétben . Már nem éri be a terhesfarmerja , már azt a gatyát viselte, amit én alakítottam át a farmer alapján kismamagatyává.
Ma hozzákezdtünk a karácsonyi ajándékai gyártásának , mert több apróságból fog állni a csomagja .
Először még nem is jöttem rá, milyen hatékonyan tanulta el tőlem a munkák irányítását !!! Ő kitalálja , majd szerez valakit, aki olyan ügyes, hogy azt meg is valósítsa ! mintha magamat látnám !!!!!!!
Csak most én voltam a szenvedő alany , aki --- tudod te ezt szebbre is --- biztatás után tevékenykedik :-) -- és tevékenykedtem jócskán
 Ez a csodás Debbie Mumm-os anyag esett áldozatul a párna készítésnek. Igaz először a kutyások készültek , aztán alakult , formálódott a terv, -- legyen csak körbeszegve , mert a párnákat neki kellett kifordítani, kitömni, bevarrni a lyukat rajta :-) Na de nem elég cikk cakk öltéssel, hanem szép cakkos , himzőöltéssel -- amit még sose próbáltam ! :-(  Nem baj Mama , hangzott a bíztatás , jó ez a nap új dolgok kipróbálásának , megtanulásának ------ na itt esett le a tantusz !!!!! A farok csóválja a kutyát !
Most beleestem a saját vermembe , nekem kell a megvalósítás végén ülnöm :-)
Persze , minden darab jobb lett mint az előző ,de azért nem bántam, hogy abba lehet hagyni !
Jövő hétre szódabikarbónás díszek vannak beütemezve . Majd azt is mutatom , ha elkészültek !

2 megjegyzés:

Vera írta...

De jó... legalább együtt vagytok és együtt kézimunkáztok... hogy Te csinálod? annyi baj legyen... de ott van...Jó kézimunkázást és szép hétvégét!

Tüzes Beáta írta...

Mindent mutass!
Francos öregedés!