Blogarchívum

Translate

2017. február 1., szerda

Kötögetek !

Nem is tudom, hány éve fordult elő velem, hogy befejeztem valami részét egy kötött cuccnak ! De tegnap sikerült !!!! :-) :-) :-) Elkészült a háta , és nem is nagyon sok idő alatt .  Ma gyorsan előkotortam a második óriás motringot , hogy a kér elejét egyszerre tudjam kötni . Hiába kezdem ugyan annál a színnél, vélhetőleg nem ugyanúgy esnek majd a hamis norvég minták itt, mint a hátán, hisz csak fele szélességű lesz egy egy sor . Azt hiszem, a gomboláspántot is most kellene vele együtt kötnöm, hisz ha felszedném a szemeket a kész elején, akkor függőleges csíkok keletkeznének rajta és nem biztos, hogy nem lenne zavaró .Már a karöltő fogyasztás után is szélesedtek a csíkok.
  Tehát nézzétek, milyen érdekes hamis norvég mintáim alakultak .
 Az új motringon még rajta volt a papírja , és látom, hogy 1200 méter a 40 dekás gombolyag .
Azért már látszik, hogy nem azonos méretűek . Finom puha , remélem meleg is lesz ! 
Arra gondoltam lusta kötéssel készítem a gomboláspántját , vagy esetleg rizzsel ? nem szeretném, ha megnyúlna . Nekem a patent kötés valamiért mindíg lazább lett az eleje széleken  - úgy emlékszem, bár a múlt században volt , mikor utoljára készítettem :-) -ha-ha-ha !  Milyen öreg vagyok már ?!!!!

Más !

Tegnap valakinek segíteni szerettem volna, és előbányásztam a régi- még 2005-től gyártott lemezeimet , és borzasztóan ledöbbentem ! Milyen hímzésmintákat mentettem el régen ? !!!!! vagy ennyire megváltozott az ízlésem, vagy csak eleinte mindent elmentettem, amit találtam !  Többször bekaptam vírust, amikor is elszállt mindenem Apa számítógépéről , és már nem gyűjtöttem be amik nekem kellettek volna , de nem találtam meg a minta leírását, pedig emlékszem én vásároltam a készleteket , de mégsem maradt meg a mintarajza . Nyílván régen nem tartottam fontosnak megőrizni a papírt, ha már 1x elkészítettem :-( 
Az újságokat mindíg is szerettem és gyűjtöttem, de elkeseredve tapasztaltam a mostani programom már nem nyit meg jó néhányat -- ez is felesleges munka, elfecsérelt idő volt . 
Nos, megyek dolgozni --- nem fecsérelem az időt holmi értelmetlen merengéseken -- várnak a fonalak és a kötőtűk ! 
Szép napot , ebben a vacak csúszkás időben ! 

3 megjegyzés:

Tüzes Beáta írta...

A kötött pulcsi nagyon jól néz ki.
Változik az ízlésünk, a kínálat.

goblen írta...

Hát igen, ha kardigánt kötsz, akkor eleje/háta/karja más más mintás lehet. Pedig nagyon jól néz ki, amit eddig alkottál, kíváncsi vagyok a többire.
Szerintem te is mindent gyűjtöttél annak idején. Ha az a neve a képnek, hogy "aranyos cica" vagy "meg kell varrni" akkor az tetszett is. :)
Meg az ízlés is változik. Ma már a szemenkénti kontúros dolgokat nem is találjuk szépnek, régen meg szinte csak ezeket ismertük/készítettük.

Vera írta...

Bizony sokat változunk...
Nem olyan régóta van számítógép, mint Neked, mégis vannak nekem is olyan minták, oldalak, amiket már nem tudok megnyítni..Jó kötögetést!