Blogarchívum

Translate

2019. szeptember 15., vasárnap

Takaró horgolási tapasztalatok

Hiába a sok fel nem használt "maradék" fonal , ha szépet akarok, akkor azonos minőségű, azonos alapanyagúra van szükségünk . Fájó szívvel visszapakoltam, eredeti dugi helyére a sok maradékot . Hiába gyűjtögettem azt hiszem, mert már többszörösen át vannak válogatva , a használható színűek elfogytak, csak lehetetlen , egymáshoz nem illeszthető színek vannak . és sajnos mind másként viselkedett egymáshoz horgolva ---- szóval CSÚNYA , és én pedig utálok rossz, csúnya dolgokat készíteni :- (  Lassan, szépen próbáltam elengedni a takaró készítés gondolatát , és visszatértem a böködéshez. De csak nem hagyott békén a dolog , csűrtem, csavartam magamban a dolgot, hogyan lehetne  MÉGIS :-) Előterjesztettem a szívem vágyását az "elöljárónak "  nekem MUSZÁJ takarót horgolnom, és bólintson rá, hogy vennék hozzá fonalat . Rendben, de mondjam meg mindez mennyibe fog kerülni ! - lehet, hogy lehet majd ! Gyors fejszámolás annyiszor annyi az kb 22-25 ezer forint --- jó nagyot nevetett és folytatta a munkáját !  Én két napja a netet bújom elfogadható árú , megfelelő vastagságú, nem szöszösödő, szárítóban szárítható és legfőképp legyen elegendő szín a válogatáshoz .
  Nagy örömömre , találtam is a Reatexnél , majdnem tökéleteset -- szárítógépben jóformán semmit nem lehet szárítani . Apa ráállt, csak most már találjam ki , miből mennyire van szükségem  !!!??????---- rajzolj szép színes ábrát , készíts pontos számvetést  !  Te jó ég ez kínzás , hisz nem is láttam, nem is fogtam a kezembe a fonalat , nem tudok róla semmit .  Fogtam egy olyan ? hasonló ? fonalat, horgoltam egy 6 soros nagyinégyzetet , azt lebontottuk, megmértük, hány méter kell hozzá , és jött a rajzolás ! Én mint tervező !!!!!!!!!! rajzoló !!!!!!!!!
Jött a számolás ! Színenként hány kocka szor x méter ,osztva a fonal hosszával = hány gombolyagra van szükségem kb  ! és ez színenként , összegezve , sorozva az árral !
Lett egy végeredmény , Apa elfogadta  . Jól van holnap elmegyünk megvenni . Madarat lehetett volna velem fogatni , jaj, de jó lesz egy újabb takarónk ! 
Van kettő , amit az Anyósom horgolt , én egyet-egyet kötöttem- horgoltam , van 3  pléd különböző vastagságú, és méretű , és 3 most divatos Well-soft takarónk is . Mind egymás tetején a könyvszekrény előtt . Felmerült bennem, hogy ODA kell majd tenni , ha kész , és itt jött a komoly, súlyos kérdés --- MINEK is ?  Hisz az alap ötlet szerint az itthon lévő készleteket kell, kellene csökkenteni a takaróvá alakítás által , és nem még több fonalat hazahozni , csak azért, hogy legyen még egy a kupac tetején :-)
Hát ennyit az én takarómról ! 

3 megjegyzés:

JuciKa írta...

Kemény dolgok ezek a maradék fonalak.......és az újak vásárlása. Mindenki az anyagi lehetőségeit kell, hogy figyelembe vegye. Pl. Amigurumit horgolok a maradékokból, addig nem veszek újat, vagy csak keveset, még látványos készlet apadást nem tapasztalok. Gyapjúból is készült figura: :) :)

Vera írta...

Szépen levezeted...és mire a végére értél, feltetted a kérdést, hogy akkor miért is kell új fonal?"Szedettvedett"-ből is lehet szépet horgolni, és a ""többi tetejére""" tenni...

Tüzes Beáta írta...

Micsoda számolás! Pontos és lelkes. Oh igen. Minek is? Csak mert szereted készíteni. Nehéz mérlegelés.