Blogarchívum

Translate

2020. november 29., vasárnap

Advent első vasárnapja

Ma reggel , mikor bekapcsoltam a számítógépet , meglepődve olvastam, hogy ma van Advent első vasárnapja. Ugyan a hóemberek varrásával, és közben karácsonyi film nézéssel próbálom magam ráhangolni a közelgő ünnepre. Még akkor is, ha most minden másként lesz, mint más évben , de ne szaladjuk előre, és legyünk nagyan nagyon optimisták. Szóval Advent első vasárnapja ! Még semmi karácsonyi díszítés nem volt megcsinálva, majd csak december elején gondoltam, lassanként kitenni minden, szokásos díszemet. De ma minden tervem borult, ebéd főzés helyett dekorálás következett . Előkerestem a szokásos adventi tálacskámat és a rávalókat
Közben eszebe jutott, hogy évekkel ezelőtt nagyon akartam másféle díszt is az asztalra , és összevettem hozzá pár dolgot, de nem akarózott jó végső formát találni hozzá , így mindíg visszapakoltam őket sajnálkozva. De ma másként történt . Előpakoltam mindenfélét amit találtam , vágtam, ragasztottam , bevontam Apát is egy kis villanyszerelési melóba , és ezt hoztuk össze :-)
Most szépen összepakolok, és megyek sütök egy finom töltött fonott kalácsot . A kelt tésztám pont jó már . Szép Advent első vasárnapot , ebben a ragyogó napsütésben , és meggyújtottam az első gyertyát is .:-)
ja, és az elkészült kalács ! diós, fahéjas, kávés csavart

5 megjegyzés:

Rita írta...

Az üvegbúrában lévő őzike nagyon aranyos! Hogy csináltad? Honnan vetted az ötletet?

agnesordog írta...

Még régebben vásároltam ezeket a kellékeket csak üvegbúrát nem találtam akkorát hozzá , amiben elfértek volna . Különféle pezsgős poharas díszeket már láttam a neten , de azoknak is szűk a szája, ha elég magas , vagy széles a szája, de rövid és ekkor ugrott be a befőttes üveg . Még csillámos hátteret belülre lehetett volna készíteni, ha előbb eszembe jut. Az üveg szájába pedig hungarocellből vágtam kört.

JuciKa írta...

Ráhangolódás nélkül is csodás dolgokat készítettél. 💖

Vera írta...

Szép díszek!De a kalács... érzem az illatát...

Tüzes Beáta írta...

Nagyon hangulatos minden! A kalács meg gyönyörű és biztos finom is.