Blogarchívum

Translate

2022. február 12., szombat

Hunyor --- avagy Hellebore

Sok évvel ezelőtt kezdtem el hímezni ezt a gyönyörű virágot .Nem jellemző rám, hogy elszámolok bármit is .Ez a virág az élő bizonyítéka , milyen lesz valami , ha beüt egy gikszer menet közben . Középről kezdtem el a himzést, hogy biztos középre kerüljön a minta , és mentem a szokásos módomon a varrással . Kész lett a középső virág , kimentem a jobb alsó sarok felé, és onnét haladtam felfelé . Kb a fél kép kész volt , mikor folytatni akartam a bal oldallal . Ekkor jött a döbbenet , semmi nem ott van, ahol lennie kellene. Soronként, oszloponként számoltam végig az egész elkészült művet, mikor rátaláltam a turpisságra , még a kezdetekkor egy oszlopot 2x hímeztem oda . A szívem szakadt meg , ennyi rengeteg munkát kibontani , vagy újra kezdeni az egészet , hisz nem is látszódik avatatlan szem számára a --probléma . Így bekerült a sülyesztőbe -- talán ez volt az első darab . Mert addig rendesen varrtam, egy elkezdett munka , és befejezés után jöhet a következő . Időröl időre elővettem, nézegettem mit is lehetne kezdeni vele , hogy kész lehessen , de nem találtam rá megoldást . Bezzeg most , hogy újra a kezembe került , befejeztem, improvizáltam . Már talán több tapasztalattal a hátam mögött igazítottam , átvariáltam és másként varrtam, mint amit a minta mutatott, ---és KÉSZ lett ! Szerencse, hogy aki nézi, nem viszi a mintát magával, és nem hasonlítgatja hozzá soronként .

4 megjegyzés:

Fáni írta...



Ha nem mondod, szerintem senki nem veszi észre, nagyon szép lett :)

Rita írta...

Csodaszép, gratulálok!

Vera írta...

Kár lett volna a fiók aljába hagyni..Ezek a színek...gyönyörűek,és biztos a valóságban is ép így néz ki, hisz Erikánál láttuk.Hogy eltévedtél kicsit? azt csak te látod hidd el...és sikerült megoldanod is.Én még az elején mint igazi kezdő, sikerült jó nagyott téveszteni, méghozzá a négy évszaknál, ami ovális képet ad(na) összeségbe...Nem bontottam, mert a bontás helye meglátszott volna, mivel ráadásul 3 szálal himeztem azt hiszem...Kikorrigáltam, főhelyen van... de még senki nem szólt, hogy tévesztve van, de ha én ránézzek tudom...és örülök, hogy sikerült azért szépre himeznem(azt hiszem).majd befejezve is mutasd meg légyszí...

Tüzes Beáta írta...

Előkerült: ez egy jó dolog. De szerettem én is ezeket a képeket. Bizony a tapasztalat merte engedni a bátorságot és ez jó! Semmi nem látszik rajta, ügyes vagy!