Blogarchívum

Translate

2022. április 12., kedd

Dekoráció a babaszobába !

Említettem, hogy hímez a kisebbik nagy unokám . Valamikor a télen találtam újság lapozgatás közben a mintát , persze annyi eszem, még mindíg nincs, hogy ráírnám a kinyomtatott mintára, melyik újságból is származik. De 8 bájos apró állatka volt hímezve plasztikra, és a tetejébe szalag fűzve , az feltéve a falra.
Számolgattam, mert nincs itthon plasztik lapom, hogyan is tudnám, kellene megvalósítani, mert ezek olyan nagyon bájosak, jók lennének a babáknak. Az unokám megtalálta a mintát, és egyből lecsapott rá, hogy ezt Ő elkészíti. Szerencsére a baba neve is pont annyi betű, mint az állatkák, így kitaláltam, ha anyagra varrnánk, lehetne a betűket is alávarrni. Ő szépen , és itt nem nagyzolok , de tényleg gyönyörű, egyenletes öltésekkel elkészítette . .
Még a szám is tátva maradt, mikor megláttam a hátoldalát --- ilyet én sem tudok , pedig én vezettem be a himzés alapjaiba , és úgy látom, nagyon termékeny talajra hullottak a magok . Szóval, rám maradt a készre varrás ! Már máskor is megállapítottam -- természetesen mindíg utólag , a változtatásaimmal csak a saját munkámat teszem nehezebbé. Jó, jó , hogy anyagra varrjuk, de mitől marad egyenes , ha a falon lóg a kész munka ? Óh, majd kartonpapírra kasírozom fel , és akkor szépen kifekszik -- persze, de akkor nem lehet kimosni !!!! Jó, jó, majd hurkapálcikát fűzünk a tetejébe , mint a bannereknél és akkor úgy jó lesz . Persze, de ha csak akkora lesz a hurkapálca, mint a banner, akkor hogy húzzuk ki mosáskor ? és ha hosszabb akkor úgy csúnya lesz !!!! Ilyen és ehhez hasonló dilemmák előtt álltam , de addig tanakodtam, míg ilyenre sikerült megalkotnom őket .
Húsvétkor haza kerülnek, és mehetnek fel a falra, még születés előtt. Már nem kell sokat várakoznunk , csak 2 hét :-)és a kezünkben tarthatjuk családunk legifjabb tagját .Szeretettel várunk Boglárka .

4 megjegyzés:

Rita írta...

Szuper csapatmunka!

Vera írta...

Az nagy szó, hogy sikerült megszeretetned a himzést, és nem is akárhogy Ennél nagyobb öröm.. csak gratulálni tudok..Ilyenkor mindig kicsit szomorú vagyok, hogy nem volt kinek átadni,amit tudok, vagy szeretek...
A himzés gyönyörű...jó babavárást!

Fáni írta...

Nagyon ügyesek vagytok, az unokádnak gratulálok.
Nekem még soha nem sikerült ilyen szépre megvarrni a hátulját, inkább nem is mutatom az enyémet.

Tüzes Beáta írta...

Ügyes az unoka!
Gratulálok Boglárkához!