Blogarchívum

Translate

2016. október 1., szombat

Készülünk az őszi partira !

Nem volt igazán jó napom tegnap -- hisz mindjárt reggelről károkozással kezdtem :-(
Szépen összeválogattam, melyik kockára milyen köröcskék kerüljenek, és kiderült elszámoltam magam, eggyel kevesebb anyagot vágtam le , nem százat, csak 99-et. Gyorsan pótolandó, előkaptam egy olyat, ami még nem volt és szétterítve az asztalon " kiszabtam " meg egy sarkát az egyik kockának is !!!!!!!!!!!!! Gyorsan csendesen ütött meg a guta, majd a szangvinikus természetem miatt mondtam mindent magamra !!!!! Mert pasztell egyszínű nincs itthon több -- elvesztegetett pénzt és időt sajnálva indultam másik alapanyagot venni a boltba . Közben megérkezett az Unokám , így együtt mentünk pénzköltödébe :-) Persze számára is találtunk egy jóképű, vastag tunikaszerűséget, hogy Ők ketten ne fázzanak meg a hideg reggeleken sem.
Azután itthon várt rám a neheze -- minta alapján átalakítani terhesnadrággá az újonnan kapott nacijait. A farmer felhajtás az új varrógéppel semmi problémát nem okotott, úgy varrta keresztül azt a rengeteg anyagot, hogy erőlködnöm se kellett . Pedig csuktam be a szemem jó előre -- a másik varrógépnél megszokottak szerint -- most törik el a tű , de nem történt semmi, csak elsőre megvarrta .
Azután valahogy csak kiszenvedtem az egyiket legalább a második nekifutásra .
Közben ötleteltünk, mit is kellene, lehetne kitalálni újdonságot  őszi dekorációnak.  Jövő héten nekiállunk faleveleket, dísztököket varrni az ajtókoszorújukra , mert addigra reményeim szerint kész leszek a takaróval. De azért , ma is készült valami , mert eszünkbe jutottak a tavaly talált süti kiszúró formák :-)
Így este még gyúrkáltunk Apával agyonkövült süthető gyurmákat .
A kezünk kikészült mire ennyit sikerült felmelegíteni , kinyújtani, kiszaggatni , de ezek már a megsütöttek :-)
Fűzérnek jó lesz a nappali  ablakába -- remélem :-) 

2 megjegyzés:

Tüzes Beáta írta...

A jó varrógépről csak sok sok jót tudnék én is mesélni, lényeg: megváltozik a munkához való hozzáállás, nincs reménytelen helyzet és ez jóóóóóóóóó!!!!
Tündériek az őszi díszek!

Mari paz írta...

What are biscuits?