Blogarchívum

Translate

2019. november 13., szerda

Hogyan lesz a himzésből zokni !

Többen kérték tőlem, írjam már le a folyamatot . Most megpróbálkozom vele .
-- Kész a himzés rész, mehet fürödni a csizma . kézmeleg vízben , én megszappanozom, és átmosom ,mert néha rámával együtt áll hónapokat . Több lében kiöblítem . Helyére húzogatom a szálakat , és törölköző között átnyomkodom, majd vasalóval megszárítom !
-- A kész himzést az ablakhoz szoktam celluxxal rögzíteni , és papírt rátéve körbe rajzolom , hogy kövesse a csizma vonalát - / én nem varrtam rá sose a cikk-cakk vonalat , amit jelölnek a mintán mint varrás vonal , mert ha nem találom el , hogy eltünjön, akkor csúnya, az itt ott kibukkanó ismeretlen eredetű vonal / Azután kiigazítom a papír mintát , hogy szép formás legyen , kivágom . A himzés hátoldalára helyre igazgatva krétával, ceruzával szappannal , attól függ melyik szín látszódik a himzésen , de nem túl erősen felrajzolom , mert majd itt fogok gépelni . 




1.) Ha a hátlap filc A mosott vasalt himzést leteszem az asztalra himzéssel felfelé , rákerül a filc lap , és a visszájával felfelé az anyag , ami a himzést takarja , hogy pakoláskor ne akadjon bele semmibe . Úgy gombostűzöm össze, hogy a csizmához ne érjek .





 Megyek a varrógéphez, és összevarrom a 3 anyagot , a teteje nyitva marad . Leellenörzöm, HA kifordítanám, minden a helyén van -e , ha igen , akkor egy centire a varrás mellett körbevágom , majd óvatosan becsípkedem 



a varrásszélességet a varrásig , nagyon figyelve, nehogy az öltéseket is átvágjam . Kifordítom az egészet , úgy hogy a varrásszél belülre kerüljön . Szépen helyére , formára igazítom a csizmát . Most már jöhet a teteje befejezése , visszahajtom a himzést , ha túl sok a + levágok belőle , hogy maradjon varrásszélnyi , amire majd ráöltögetem a bélés részt .

Most újítottam, mert a szokásos könyvkötő ragasztómmal kentem be a behajtogatott varrásszélességet , és csipeszekkel rögzítettem pár percig . Így sokkal gyorsabb és szebb nekem a végeredmény , mert nem tudok normális tű hiányában kéziöltésekkel szép egyenletesen varrni  :-(



Beigazítom a helyére -- kipróbálva a lógást -- az akasztót . És kész a csizma . ha nagyon összegyúródott kifordításkor, vizes zsebkendőn át finoman átgőzölöm .Hátoldalán , vasalóval megszárítom  .
                                                                      és KÉSZ a nagy mű !

5 megjegyzés:

JuciKa írta...

Ági nagyon jó! Köszönöm az útmutatót! Elgondolkodtam, nem is olyan rossz dolog a befejezetlen kézimunka :)

Vera írta...

Nagyon szuper! Jó ha van segitség,útmutató...De nekem maga a minták nagyon tetszenek,igazi remekmű...!

Tüzes Beáta írta...

Ügyes és a minta nagyon aranyos!

agnesordog írta...

Most legalább sikerült valamiket a régi kupacból befejeznem , és még tervezek is idén :-)

Mari paz írta...

Gracias por esas explicaciones para armar la nota.un beso