Blogarchívum

Translate

2015. július 13., hétfő

Új technikát tanulok ! ?

Ne fúrja a kíváncsiság az oldalatokat -- ez a blackwork ! Már régóta nagyon tetszett az a kép sorozat, amit épp most készített Vera . Az Ő ösztönzésére belevágtam a holbein öltések gyakorlásába , nem túl nagy sikerrel :-(  Még a virág szárával elvoltam valahogy , bár annál sem láttam , melyik után ki következik, de a virág szirmok , már többedszerre kifogtak rajtam .
Az első, még így a színén hasonlít is , de hátul egy szövevény :-( viszont a mellette lévő szirmot már 3x kifejtettem , mert nem akar a mintára hasonlítani , valami lényeges dolgot nem jól csinálok azt hiszem, mert a leírás szerint nem keresztezik az öltések egymást , de nekem mindíg úgy jön ki . És lehetséges, hogy a szirmok kontúrját is 2 szállal kellene varrni ?  mert így nem különül el úgy, mint a képen . Egyenlőre még nem adnám fel , mert a madarakat nagyon meg kellene varrnom :-) de várok az 5 leteitekre, tanácsaitokra , mit kellene másként csinálnom, hogy sikerüljön .
Köszönöm, ha szántok időt a tanácsokra :-) 
Szép napot !

6 megjegyzés:

grea írta...

Igen, két szállal kell varrni ebben az esetben a széleket
, de mintafüggő, hogy mit, mikor hogyan kell hímezni

agnesordog írta...

Köszönöm !

JuciKa írta...

Szerintem klasszul megoldod, mire befejezed! Ugyan olyan szép és precíz lesz mint az összes többi hímzésed!
Tanácsot nem tudok adni mivel nagyon keveset varrtam ezzel a technikával.

Sheryl írta...

Beautiful blackwork stitching.

Vera írta...

Én annyira amatőr vagyok e hímzés terén, hogy tanácsot sem tudok adni...Én csak laikusan neki álltam és varrtam ahogy gondoltam és közben nagyon sokat bontottam...Manka mintáját hímeztem azt hiszem először.... Hogy milyen az anyag visszája, sosem foglakoztatott, inkább mindig elrejtettem, mert borzasztóan nézz ki...Az elején megfogadtam, hogy soha többet.... de csak- csak visszatérek...
Nem gondolom, hogy ez a kézimunka kifogna rajtad... annyi szép munkád van, hogy ez meg sem kottyan... Vártam hogy grea majd ír... Ő egy kis Tudor ...és sok ilyen jellegű hímzése van és érti is.....Egyébként az én véleményem, hogy ez a virág csalóka, mert szerintem nem könnyű hímezni...De ez sem lesz Neked akadály...Ági kitartás!!!!!!!!!

Tüzes Beáta írta...

De nem értem mi a baj? Igen, egy szállal a minta alapján, ami jó is lett. Ne csináld a kétszálasat evvel egyetemben. Azt hagyd, azt külön, illetve ugyanott kétszer átöltve meg lehet csinálni, de pokolian kell figyelni. Jó ez, folytasd! Nagyon melós!