Blogarchívum

Translate

2017. december 2., szombat

Tegnap besokalltam !

és egy egyszerű gombnyomással kiléptem a facén lévő keresztszemes társaságból !
Már nem lehetett úgy képet feltenni az elkészült munkákról, hogy ne 15 --"Küld el a mintát" üzenet legyen a válasz ! Azt, bezzeg egyik sem írja meg, hogy milyen szépen van varrva, milyen igényesen , különlegesen van befejezve ! Milyen jól mutat a himzésen a sok ismeretlen öltés, különleges fonal , gyöngy, gomb ..... akármi ! Csak "küld el a mintát !" van . Hiába válaszolnak néhányan a szabályzatot emlegetve --- mintát nem kérünk !  Hiába írja oda aki feltette a munkájáról a képet --- menj a pinteresten az én oldalamra , és ott mind megtalálod !  Még leszidják, hosszú posztokban káromolják, milyen ember az ilyen aki az "ingyenes " -- mert ami a neten van, az már mind ingyenes !!!!--- mintákat nekik elküldeni nem óhajtja ! Micsoda felháborító dolgot üzen helyette --- mindenki menjen és keresgéljen, mert keresni is élvezet ! Mind ezt csak azért, hogy ŐK a kérők ! az értékes idejüket varrásra ,  alkotásra tudják keresgélés helyett  fordítani !!!!!!!!!!!!! Milyen világban is élünk ?  A saját ideje csak a fontos , a másik postázgathatja 15 felé a 150 ezerből kimazsolázott mintáját ??????!!!!!!! Szépen csendesen megkérdeztem , azt a mintát is közre adja-e amiért Ő fizetett ?  és igen Ö nagylelkű, nem pénzhajhász ! nem fontos számára az anyagi világ ! / egy , azaz egy embernek fonalakkal együtt elküldi ! / micsoda nagylelkűség !
És mikor mind ezt rövid pár szóban --- felvilágosításként közlöm, még engem utasít önmegtartóztatásra, mérsékletre az adminisztrátor --- ne olyan hevesen ! Nem vagyunk egyformák ! ----- nos itt jöttem rá, tényleg nem vagyok egyforma ezzel a társasággal ---- bizony én kilógok innen ! KI is LÉPTEM a csoportból !

NEM a saját történetem--- nem a saját munkám miatt szakadt el a cérna ! de elszakadt !

Amióta személyesen láttam néhány általam nagyra becsült tervezőt , már nem adom közre a mintáikat, mert tudom ŐK azért terveznek, hogy ki tudják fizetni a fűtésszámlát, oviba, iskolába tudják küldeni a gyereküket , sőt tovább megyek ennivalót is a munkájukért kapott pénzből vesznek.
És tudom, hogy hülyének számítok, hogy nem a letöltött mintából varrok, hanem megvárom, míg a nyomdából megérkezik a boltba a minta és onnan megveszem ! 

Azoknak, akiket ismerek , eddig, és ezután is elküldöm ha kér valamit ! De ismeretlen --- küld el a mintát -- kedves felszólítását nem hallom meg, nem reagálok rá, nézzenek érte bunkónak -- akkor sem !!!!!!

Ha nagy ritkán előfordul, hogy én kérek valamit, cserébe felajánlom, ha keres valamit szóljon nyugodtan, keresem vele, neki , megköszönöm, hogy rám fordította az értékes idejét !
Én még azt tanultam, hallottam -- Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen !
Ha szeretnék egy mintát, de nincs rá pénzem, nem akarom megvenni , akkor idővel fizetek a pénz helyett, mert hetekig keresem amerre járok ! De hogy ennyien csak a sült galambot várják, hogy odarepüljön hozzájuk --- és még felháborodottan követelik-- miért is nem a szájukba esett --- no hát ettől nekem a gyomrom is felfordul .

Nem értem miért tudja mindemki a kötős horgolós csoportokban, hogy a mintákért fizetni KELL , nem postázgatják egymás között, mert még az ingyenes mintának is CSAK a linkjét küldözgetik .

Most, hogy kiirtam magamból, kezdek megnyugodni !


14 megjegyzés:

Kriszty írta...

Teljes mértékben egyetértek veled. Sokszor gondolkodom én is ezeken a dolgokon.Az ilyen keregeto hozzászólásokat pedig figyelmen kívül hagyom. Most már ne mergelodj.

Yola írta...

Igazad van. Én ezért nem írok semmit abba a csoportba és nem is teszek fel képet a munkáimról.

lujza62 írta...

Teljesen egyet értek veled.Azért sajnálom hogy kiléptél mert szerettem nézni a kész alkotásaid.De most majd más fórumon

latinka írta...

teljesen egyetértek veled. Nem is vettem észre,hogy kiléptél,de az adminnak van egy bejegyzése,ahol nem érti,mit csinál rosszul...

JuciKa írta...

Teljesen kimaradtam belőle, most olvastam utána és eljutottam hozzád.Remélem azért itt láthatom a munkáidat, nagyon sajnálnám ha nem láthatnám az általad készített szépségeket. Nyugodt szép hímzős napokat kívánok!

Pillekata írta...

Sajnálom, hogy kiléptél! Igazat adok neked, bár nem neked szólt, mert az adminnal egy véleményen vagytok. De ami biztos, hogy én sem szívesen rakok oda fel semmit. Egyébként a kötős-horgolós csoportokban sajnos pontosan ugyanígy megy, csak egy csomót nem látunk, mert hamarabb törlésre kerülnek. Nem értem, hogy miért tag valaki kreatív csoportokban, ha még annyira sem kreatív, hogy gondoskodjon magának alkotni valóról.

agnesordog írta...

Egyszerűen megőrülök , és sajnos képtelen vagyok szó nélkül tovább menni ilyen bejegyzések láttán --- Terítőt akarok varrni, küldjetek mintát !!!! ---

A mintát sem attól a 2 embertől sajnálom, aki tényleg AZT akarja varrni ! Hanem attól a 15-től akinek keresés helyett én töltögessem a időmet küldözgetéssel, majd hallgassam, hogy olvashatatlan mintát küldtem,! nem tudja kicsomagolni ! és egyébként miféle fonalak vannak ott felírva, mert Ő azt sem ismeri, és küldjek olyan átváltótáblát is amiben a nagyitól maradt nevenincs fonalára lehet átkonvertálni .

Vagy már olyat is kaptam, hogy ez a minta egy sorozat része, és 2 még hiányzik belőle, és tájékoztassam, mikor fogom végre azt is megvenni, mert neki pont a hiányzóak kellenének !
Én még a boltba is visszamegyek megmutatni milyen különleges dolgot fabrikáltam a tőlük vett anyagból !

Arról hogy a KÖSZÖNÖM szó el sem hangzik egyik üzenetben sem -- az már talán magától értetődő ! --- nekik !!!!
Lányok én ezután is maradok olyan, mint eddig voltam !

Tüzes Beáta írta...

A Facebookon minden témában a véleményezések terén a legegyszerűbb és gátlástalanul megfogalmazott önös és primitív, mert gyors vélemények kerülnek hangsúlyba. Én ezt felismerve nem is kívántam ott részt venni. Igen sokáig türelemmel voltál. Visszatérve a blog világához kerülsz egy minőségi olvasóközönséghez szerintem.
A dühöd jogos. A Face egy más olvasóközösség. Nem rosszabbak, csak behúzza őket az ottani szokásvilág, ami dühítő, sértő!

Névtelen írta...

Ági, csodálom a türelmed, ahogy a világos, egyértelmű stílusoddal a FaceB. "vadhajtásait" kezelted. Sok energiát rabolhat. Sajnos.
A blogod olyan, mint egy hangulatos klub, sokszínű, informatív, naplószerűen rögzítve az izgalmas kísérleteid, megoldásaid. :) Nálad tényleg az alkotásról szólhat.
Brigi

Anik írta...

Nahát, mintha belőlem szóltál volna! Pár hónapja hasonló eset miatt sokalltam be én is! Olyan emberek kérnek mintát, akikről élből megmondom, hogy SOHA a büdös életbe nem fogják kivarrni...
Az meg hogy az adminisztrátor igy áll hozzá.... :)))) engem egyszer egy más tipusú csopiban elküldtek a qrva anyámba, szó szerint, és az admin azt irta, hogy "ki leszünk tiltva" -igy többes számba, magyarán én is! Pedig én nem irtam semmi csúnyát !!! Hadd ne mondjam: rögtön kiléptem én is! Szard le a hülyéket... és tényleg válogasd meg, kinek segitesz!

agnesordog írta...

Köszönöm, hogy megnyugtattatok,hogy nem én vagyok fordítva bekötve ! /iker lévén mindíg próbálom minden oldalról, nézőpontból megvizsgálni a dolgokat /
Szerintem is túl sokáig bírtam ! :-)

Cat írta...

Az utóbbi napokban nem voltam face közelbe, de teljes mértékben egyet értek én is veled. Tagja vagyok én is annak a csoportnak, de az általad leírt okok miatt nagyon ritkán teszek fel kész munkát, mert rögtön a kéregetők jönnek. Van egy hölgy aki rendszeresen minden mintámat elkérte, de még egyet se láttam tőle kihímezve. Egyszer megosztott egy hímzést, hogy ezt ő készítette friss ropogós. Gondoltam veszem a bátorságot és privátban elkérem tőle a mintát. No a válasz az volt, hogy most sajnos nem találja a mintát, de ha megtalálja elküldi. Ez már több mint egy éve volt, de sajnos azóta se találja. :-) Csak nevetni tudok rajta. :-) Szóval ha Te segítesz ne reméld, hogy neked is segítenek azok akik kéregetnek.
Remélem itt továbbra is meg tudjuk csodálni a munkáid. :-)

goblen írta...

:( Most olvastam. Megértelek. Így viszont nem láthatod a "szebbnél szebb" alkotásokat... ;)

Vera írta...

Megértelek...Majdnem minden csoportba megy a minta kéregetése, ha lehet, ha nem...Én sem írok, sem kéregetek, Úgy vettem észre a kioktatás nagyon megy, és tiszteletlenek a tagok egymással szembe sokszor...Kép és név nélkül csak úgy kioktatják a másikat...Így csak csendes szemléló vagyok a facén...Eleinte feltettem a munkáimat, mára szinte már egy, vagy két csoportba mutatom meg mit készítettem nagy ritkán...Mostanság több csoportban kidőlt a lé... hogy mi oka lehet...
Azért megy oda az ember hogy tanuljon, lásson, hogy más milyen szépséggel rukkol elő és főleg kikapcsolódásnak szánja az időt...

Ne mérgelődj... van még sok kézimunka csoport...A mai napig a blogot jobban kedvelem!