Blogarchívum

Translate

2018. október 7., vasárnap

Takaró kötés -- helyzetjelentés

A születendő dédunokámnak készítem. Egy nagyon régről / múlt századból / maradt műszálas ,  selyem keverék fonal mellé tettem egy modern baby fonalat . Igy egy jó meleg, de mégis puha takaró készül belőle. Már nincs sok hátra , még egy csík és utána a határoló lezáró dupla rizs következik , és kész.

Ugye , emlékeztek, hogy már tavasszal is takaró kötésen jártak a gondolataim , de akkor az ár elvette a kedvem . De továbbra is itt motoszkált a fejemben a gondolat. Pakolászásaim egyikén megtaláltam egy szintén régi szerzemény kupacot , Schachenmayr Puntó fonalakat . 
Nagyon jó fogású fonalak de csak 90 méter egy motring , ezért muszáj voltam próbakötést készíteni, hogy hány centi is jön ki egy motringból . 
 250 szemre kezdtem négyes tűvel - ez a legvastagabb, amivel még tudok és szeretek is dolgozni .  
Majd nem 6 cm lett , tehát így nyugodtan belevágtam hát a takarókötésbe . Szerencsémre , még találtam boltot, ahonnét tudtam pár gombócot beszerezni , hogy biztos elég legyen egy takaróhoz . Mivel nem nagyon feltételeztem magamról, eddig, hogy képes vagyok nem csak elkezdeni, de be is fejezni egy ekkora munkát , de most a babatakaró mutatja, hogy igen is képes vagyok .  Hisz ez már a 3. ebben a témakörben és ez a mostani a legnagyobb .  Így esténként mikor már a " kötelező " napi munkámmal kész lettem, belekezdtem egy újba . 
Számolgattam tervezgettem , bár az nem igazán az én formám , hanem majd alakul valahogy , csak kezdjük már el :-)  ennek az lett a vége, hogy ez most a 3. próbálkozásom / az előzőekről fénykép sincs / de most ez már a maradós változat úgy érzem . Mivel egyik színből sincs elegendő -- a fonalakat egy csíkos kardigánhoz vásároltam vagy 10 éve -- ugyan ilyen színt már nem lehet vásárolni , ezért a meglévőekből kell valami jópofát kihoznom . A drapp színből van a legtöbb motringom, ezért ez lett a takaró szélére kijelölve , és össze- vissza színes kockák alkotják majd a közepét. A fehérből is sok van, ezért is lett 3 kocka ebből a színből . A színekből sajna csak 2-2 motring van , így még nem tudom miként is alakul majd a későbbiek során a kockák szín összeállítása . 
Ha kíváncsi vagy Te is , néha - néha látogass el hozzám . Köszi :-) 

2 megjegyzés:

Tüzes Beáta írta...

Gyönyörü színe van a baba takarónak. Igazi babás és szép a munkád!
A kockás plédhez használhatsz szerintem a "szél" színéből is a kockákhoz, mert különben nem lesz elég. Nagyon okosan kell variálnod, de neked menni fog.

Tündérke írta...

Nagyon szép lett a takaró, és kíváncsian figyelem majd a kockás takaró alakulását is, nagyon jók a színek :)