Blogarchívum

Translate

2019. május 18., szombat

Amigurumi és egyebek !

Azt gondoltam, nem lehet valami nagy ördöngösség elkészíteni egy ilyenforma figurát -- de lehet ehhez is kell valami tudás ! Ami nekem, most úgy néz ki nem áll rendelkezésemre . Hozzákezdtem, már többedjére a cicus lábához -- először túl nagy tűvel, és nem lett olyan sűrű, mint a mintán látom . Azután utánaolvastam, hogy kisebb tűvel kell horgolni, hogy a majdani tömőanyag ne jöhessen ki belőle .
ezt nagy kín keservvel összeböködtem, mert folyton csak fél szál akart átbújni , a másik fele elszökött, és a szemek sem szépek, de hogy nem láb formájú, az biztos . Jó , akkor ezt pihentetem, míg kigondolok valami más megoldást -- elővettem a kötésem --- azt is összeberhelte valaki, és most nekem kellene kibogoznom-- wao--- ezt sem akarom !!!! Valaki kikontúrozhatná a nyulacskát is , hisz már majd nem egy hete kész 
ennyire, de ehhez sincs kedvem --- semmihez sincs kedvem ! 
Tegnap elővettem hát a tavaly félbehagyott hóemberkémet , és ezen ügyködöm :-) 

4 megjegyzés:

Rita írta...

Jó lesz az a lábacska, ne add fel. Tényleg kisebb tűvel kell horgolni az amigurumit, mint az egyéb horgolást, plusz spirál alakban megy, de erre már biztos rájöttél. Meg arra is, hogy egyfolytában számolni kell a szemeket, hogy minden körben megvan-e. Menni fog, hajrá.

Vera írta...

Rita leirta a lényeget... én jelőlőt is használok, hogy tudjam, hol jön a következő sor...ha tovább mész a láb is kialakul...Horgoltam már olyan amigurumit, hogy olyan szoros volt, hogy nyíkorgott amikor horgoltam....Ne add fel... olyan jó érzés mikor egy figura elkészül...Az első nekem is laza lett...lényeges a szoros horgolás!!
A himzésed meg nagyon szép mindegyik...
Biztos valami manó kevert bele a kötésbe...
Jó kézimunkázást!

JuciKa írta...

Még nem találkoztam olyan emberrel akinek ne tetszett volna egy, egy kis horgolt figura, még ha nem volt teljesen tökéletes akkor sem, mosolyt csal az arcokra. Ne add fel!!! Kis küzdelmek árán, de megéri próbálkozni velük, meglátod ha elkészül egy pár :) Hímzést nem mindig tudják értékelni a megajándékozottak, de az amigurumi mosolyt csal a legbúsabb ember arcára is. Hajrá!!

Tüzes Beáta írta...

Szerintem ebből láb lesz, csak folytasd! Én ugyanígy vagyok minden új próbálkozással. Az a fránya bizonytalanság! Nem biztos hogy olyan lesz mint a képen, de attól még lehet szép.
Imádom a hímzéseidet, aranyosak.