Blogarchívum

Translate

2019. május 6., hétfő

Folytatás !

Már többször elhatároztam, hogy nekifogok én is az amigurumi készítésnek . Olyan sok bájos állatkát láttam, és oly sok ismerősöm készített már . Gondoltam én is megpróbálom . Első körben feltúrtam az egész itthon lévő fonal készletemet -- persze, szokás szerint pont olyan színű nincs, ami kellene. Így próbáltam sugallni a gyerekeimnek, hogy az anyák fonalat szeretnének kapni anyák napi virág gyanánt, és reménykedtem-- de hát hiába. Még soha nem kaptam semelyik  hobbimhoz semmi alapanyagot , és most sem tört meg a jég . :-( Így maradt az újság nézegetés , és majd valamikor, mikor nem esik az eső megyek fonalat venni.

és a himzés .

Természetesen egy újabb somebunny  . Most elkövettem azt a meggondolatlanságot, hogy elolvastam, hogy 30 óra alatt elkészül a nagy mű --- nos, hát az enyém ugyan nem készül el ennyi idő alatt.  Szerintem, már a felénél túl vagyok biztos az időnek és még csak eddig jutottam . Most kicsit furcsa varrni, mert olyan, mintha más tervezte volna , más választotta volna a szimbólumokat, és a kontúrozás is más , jól van, eltelt a képek kötött 6 év , na de akkor is , most kicsit nehezen alkalmazkodom . Sok keresgélés is volt a neten, mert ennél a képnél már bele van tervezve az akkori, éppen újdonság DMC fonál is . Egy darabig követtem a folyamatokat, és beszereztem elsőként az újdonságokat, de ezek a DMC által gyártott színátmenetes fonalak nem nagyon nyerték el a tetszésem, így meg sem vásároltam akkor . Most , mikor szükségem lenne rájuk, nem tudok olyan helyet fellelni itthon, ahol mindkettőt árulnák egy helyen. Így a vásárlás esélytelen , de majd alakítok valamit . Szerencsére selyem DMC-im vannak , így azt jól tudtam használni.  A Férjem , nem látja , mit ábrázol a kép, így muszáj volt segítenem , hogy jobban felismerje az alakuló figurát .
Ez egy madár etetős nyuszi lesz . A cipő pöttyeiben van a selyem szál , és már a zacskó is felismerhető talán a kukorica szemekkel. Most kezdem majd a "pulóverkötését " varrótűvel. 
Próbáljátok széppé tenni a napotokat ebben a májusi télben !  Szerencsénk van, még nem kapcsolták ki a fűtést , így nem fagyok meg egyenlőre :-)

4 megjegyzés:

Fáni írta...

Az eső nagyon kell, de ez a hideg, brrrrrr fázom, nincs kedvem kimozdulni sem, pedig elkerülhetetlen, menni kell dolgozni.
Szépen alakul a nyuszikád, izgatottan várom az eredményt.

JuciKa írta...

Gyönyörű hímzés! Még nem találkoztam olyan emberrel aki nem örült volna egy amigurumi figurának, még ha nem a legtökéletesebb akkor sem, mosolyt csal az emberek arcára. Boldogság!

Tüzes Beáta írta...

Az állatkák készítését szeretni fogod!
A fonalak beszerzése egyre nehezebb.

Vera írta...

Az amigurumiknál, nem szentírás, ugyan az a fonal, amivel a minta van... el lehet térni, persze attól is függ, hogy mi az adott minta..aranyosak ezek a mirr-murrok...Kiváncsi leszek , mennyire nehéz elkészíteni..Én sokszor készitem maradék műszálas fonalból...Persze itt az is lényeg kikapja...picibabának természetesen fontos az anyag minősége...az én unokám már nem veszi a szájába...de szereti őket, polcra teszi...
A himzésed, meg már most is gyönyörű, nálad mindig szépségesek...