Blogarchívum

Translate

2019. december 14., szombat

Ma ismét újat próbáltam ki !

Először is narancs dzsemet főztem .  Ahogy olvastam a facén, nem tünt túl bonyolultnak ezért gondoltam megpróbálkozom vele .  Tényleg, gyorsan ment az elkészítés menete , még egyenlőre híg, de a leírás szerint ennek dzsemnek kell majd lennie. Még nem használtam dzsem fixet , most ezt is kipróbáltam.
Fél liter kicsavart narancsléből, és szirupból ennyi lett. Ma hoztunk fonott kalácsot, hogy reggelire ezt fogyasszuk . Majd beszámolok a tapasztalatokról később. Az íze, fakanálról lenyalogatva biztatónak mutatta magát -- de majd meglátjuk. 

Azután kreatívkodtam délután 
Csillámos mécsestartó szeretett volna lenni.  Van ugyan sok minden / más szemében KACAT / itthon , de erre most nem találtam semmi odaillőbbet.

És képzeljétek az orchideáim is sorban nyitogatják a bimbóikat
 Virágoznak, és ugyan akkor új leveleket, légzőgyökereket növesztenek !  Nem óriási nagy fejűek a virágok , de én még is nagyon boldog vagyok, hogy egyáltalán virágzásra bírtam őket fakasztani .
Jó hétvégét, szép napot !

3 megjegyzés:

Tüzes Beáta írta...

Narancslekvárt én is főzök és a dzsemfixszel tényleg egyszerű. Jó lesz az állaga.
Cuki a kreatív mécsestartó.
Engem két orchideám cserben hagyott. Egy viszont ontja a virágokat.

Vera írta...

Szépek a virgjaid...nekem sosem marad meg...

Mari paz írta...

Yo nunca hice mermelada de naranja seguro que estará deliciosa yo suelo hacer de higos y de kiwis y ciruelas también hago dulce de membrillo todas esas frutas las tengo yo en mi finca plantadas.un beso