Blogarchívum

Translate

2014. április 27., vasárnap

Újabb ajándékok

kerültek a tulajdonosukhoz. Az ötletet a férjem adta, rágva a fülem, készítsek már edényfogó kesztyűt a régí, már foszladozó, szétégett kesztyűnk helyett.


Ezt még vagy 10 éve varrtam, mikor ádázul patchworközni tanultam. de csak egy jobb kezes készült, de jól látszódik, hol így, hol úgy használtuk, mert bírja a forróságot, nem úgy, mint a szép, bolti darabok. Jól bírta a mosást is, csak mindíg utána foszlott szét a megpörkölődött rész.  De már muszáj volt újat készítenem, és akkor jött a gondolat, ezt a barátnőim is jól tudnák használni, és hát muszáj elővennem a gépet --- akkor már akár 3 párat is varrhatnék. Mikor elkészültem a saját példánnyal

én is meglepődtem, hogy miért is nem egyforma, hisz egy szabásmintáról készült, egy darab anyagból szabtam ki ???? de úgy voltam vele, a használati értékéből nem von le semmit, és majd a másik 2 párnál, nagyon fogok figyelni, hogy egyformák legyenek.

De ez azért nem sikerült tökéletesen, mint a látvány is mutatja.4 sor fliz van benne, így igen nehéz a gép alá tenni, hol itt csúszkált el, hol a másik oldalon, minden gombostű dacára. A belső felére a vasalódeszkákról oly jól ismert teflonos anyag került, hátha jobban ellenáll a melegnek.
Szerencsémre, jól ismerem a barátnőimet, mert ők is a nem a legszebb, de hasznos, saját készítésü  ajándékot választották a bolti helyett. Így remélem teljesül a kivánságom, sok finom étel elkészítésében segítsék Őket, sok éven keresztül.Sok boldogságot Lányok még egyszer.

2 megjegyzés:

mari paz írta...

are nice I love the colours.
KISS

goblen írta...

Igen hasznos ajándék. Az enyém már koszos is...