Blogarchívum

Translate

2016. december 22., csütörtök

A táska varrásom története

avagy szenvedéseim ! :-(  Már a sirógörcs határán állok !!!!!!!
 Az előzményekről -- Ezt a táskát már 3x elkészítettem . Az újság ahol megjelent a szájbarágós elkészítési útmutató 1996 április-májusi szám, tehát először  a második unokám , Gabriella   érkezésére 1997-ben varrtam . Majd egy kolleganőm kérésére a fiának úszáshoz is megvarrtam -- persze ezekről nincs még fényképem  :-(


Harmadjára a Bea barátnőm kislánya érkezésére ígértem meg, kb 10 éve , de kín keservek közepedte , feladtam, minden amit hatodszori benézésre rávarrtam, az is fordítva sikerült . Nagy szánom bánom , de be kellett látnom, hiába, szépre nem tudom varrni, rondára meg minek ???????
Viszont  hat évvel ezelőtt ismét-- sok év kihagyás után  született egy csöpségünk neki csak megvarrtam . Emlékeim szerint csak a gép alá feszegetés okozott gondot, egyébként símán ment minden . 
Most hogy DÉDUNOKÁM fog érkezni , gondoltam, csak varrok gyorsan egyet ismét . 
A képet a Lányom tette ki a facéra tegnap, onnét lopikáltam le .
Ők a Lányom és a legidősebb Unokám 
Tehát vissza táskához vettem egy anyagot , látatlanba a netről, de túl vékonynak találtam, ezért vettem hozzá egy újabbat , mosás vasalás , mert ugye moshatónak kell lennie 


 azután vettem cipzárakat is -- és hétfő--- neki is állok, és estére kész a táska ---------- De megálmodtam, hogy egy táska darabjai valahol kallódnak-- hátha lehet valamit kezdeni velük .
Egy délutáni kotrás -- húrrá, kevesebbet kell varrni .  Na de ez nem jól van varrva -hisz fordítva vannak a macik -- persze nem állhatnak így , és túlontúl rózsaszín is - hisz akkor kislánynak készült , most pedig fiúnak --- szépen szétfejtettem -- anyag kicserél újra varrás , jaj, de ez nem jó , hiába pontosan egyformára szabtam 3 különféle anyagot, összevarrva  még is valamelyik bővebb , újra szétfejteni  kb 2 és fél méter körben, 3x szétfejtettem, hol az egyikből ha az lógott ki a többi közül, hol a másikból nyiszáltam le a többleteket , a nejlon anyagot szétvágta a tű, a fedőlap foszladozott ---szóval többször nem lehet újra kezdeni , 2 nap és 4x szétfejtés összevarrás után ---ÍGY néz ki 


ja és csak ennyi van készen !!!!!!! Ronda , rettenet drága és egy idegroncs vagyok !!!!!!!
Már más években megemlítette a Férjem --- persze nekem roppant rosszul esett -- DE IGAZ ! 
Ha elmennél és megvennéd amit árulnak, kevesebb pénzbe, idegeskedésbe , időbe kerülne , és szép is lenne az amit ajándékozni akarsz !!!!
Azt hiszem ezt jól meg kellene jegyeznek, hogy többé ne okozzak magamnak ennyi kellemetlen órát,  a mutató ujjam, körmöm kivan a sok cérna ráncigálástól , az idegeim pedig rojtosak !!!!!!!!!!!!!!!!!
Most már csak azt kell kitalálnom, mi legyen a karácsonyi ajándék ? 

3 megjegyzés:

Tüzes Beáta írta...

Borzasztóan sajnálom! Kifogtál vacak textileket..., talán. A géped jó, a tudásod adott, nem tudok másra gondolni.
Sokszor van, hogy készen sem kerül sokkal többe, mert a textil nagyon drága.
Nagyon aranyos lenne, kérdezd meg, hogy elnézik-e a hibákat, mert ha használható, akkor az mindennél többet ér! Nincs mese, őszintének kell lenni.

Vera írta...

Nem tudom hol a rossz ... hogy hol rontottad el, de szerintem használni lehet...Horgoltam egy kis takarót... bántotta a szemem , mert valamiért kicsit elfordult,,és akkor egy kedves blogos lány írta, hogy attól még be lehet takarni a babát...Éés milyen igaza van... a pelenkás takaródat is lehet használni, bár én nem tudom hogy néz ki, nem vagyok benne járatos...Olyan aranyos unokád van, szerintem értékelni fogja igy is a hibáival együtt..!!

EL RINCON DE CHELO írta...

FELIZ NAVIDAD!!!!