Blogarchívum

Translate

2019. március 20., szerda

Elmaradásaim

Nem számoltam be , amikor elkészültem a himzéssel
Azt gondoltam, majd ha kész leszek a párnával, csak akkor mutatom meg. Rakosgattam ide-oda , mert nem találtam hátoldalnak való anyagot . Nem olyan rég a kezembe került egy régi maradék bútorvászon darab, gondoltam az színben jól menne hozzá . De sehol sem találtam :-(   Ma találtam egy másik maradékot , akkor az lesz a hátoldala . Szépen levágtam körben az anyagot , majd  biztos ami fix körbecikk-cakkoztam . DE még biztos ami biztos , egy anyagdarabra rásteppeltem egy réteg fliezt , és azt is rácikk-cakkoztam a himzésre . Oh, nagyon meg voltam elégedve, milyen jól kitaláltam , finom puha lesz, de lesz mégis tartása --- jól van, mehet a mosógépbe , a hátoldallal együtt . Kivéve a mosógépből egy kutya rágott cafatot találtam, a himzés kb 4-4 centivel ment össze .
Most  már csak egy centis csík maradhat a himzés mellett .
Persze, ha már kotorásztam az anyagaim között, találtam mást :-) és gyorsban, frissben varrtam egy halásznadrágos rövidújjú pizsamát , és egy hosszú szárú pizsigatyát a sok száz évvel ezelőtt összevásárolt kupacból . Olyan gyorsan telik a délelőtt , olyan kevés dologra van idő :-(

és ilyen lett kész párnaként ! 


Mutattam , milyen tavaszi virágkoszorút szeretnék készíteni  -- nos az is igen lassan halad, sok ezzel is a pepecs munka , nem csak a himzéssel .
Próbábúl , előkaptam a tavalyi karácsonyi koszorú maradékát , és rágombostűztem, hogy lássam, mennyit, milyen színűt kell csinálnom .
Valami zöld is kellene hozzá, vagy más színeket kellene választanom, de ez kicsit ......... nem tudom, szóval, nem az igazi :-( Lehet fehéret és narancssárgát fogok inkább még készíteni, nem ezeket a rózsaszíneket , bár ebből nem is tettem rá mind , mert már így is sok nekem. Pedig az asztalon egymás mellett nem néztek ki rosszul, de így együtt .............nem is tudom ! Ötletek ! Hátha több szem jobban lát ! Segítenétek ? 

Hiányzott a kezemnek a kötőtű és ha már semmi más nem jut az eszembe , akkor kötögetek :-)
Előbányásztam, mindenféle szép színes motringot és egy vidám takarót rittyentek belőlük. 
Teljesen elképedek, milyen más , és más az akril fonal , ha közötte eltelt 25 év,  ezek  már ökotex  minőségűek, antiallergén és finom puha mind . 

5 megjegyzés:

Csandi írta...

Én személy szerint zöld levelek és fehér vagy a világos színekből tennék még bele.

Tüzes Beáta írta...

Igen, szalad az idő.
A párna szép lett.
A virágokról és a koszorúról jut eszembe: lassan elkészítem a tavaszi díszt én is. Vagy nem.

agnesordog írta...

Köazönöm az 5-letet Csandi . Próbálom kitalálni, milyen forma is legyen a zöld, hogy azért ne takarjon ki több virágot, de látszódjék , hogy ott van .

Vera írta...

Nagyon jó lett,bevallom, eleinte nem dgondoltam, hogy ilyen jól fog mutatni...Szuper lett,és a hátoldala is jól sikerült, főleg a cipzár...
Már többször olvastam másnál is, hogy hímzett kézimunkát gépbe mos...Vajon miért?nem féltitek? Anno rengeteg kalocsai és társait himeztem, de sosem mertem gépbe kimosni, csak kézzel...
Mikor a csipke kendőket készítettem, akkor írták a lányok, hogy törölközöbe kell hajtogatni, és szépen lazán felcsavarni...Szuper,..... egy csepp viz nem folyt utána, és a kész himzést is mindig igy tekerem, már amelyiket ki kell mosni...

EL RINCON DE CHELO írta...

Que bonitos trabajos!!!! me encanta el cojín bordado, besos